Jaar cel gevraagd voor man (41) die handtas weggrist van vrouw: “Had geen geld en had honger”

Een 41-jarige man uit Roeselare riskeert één jaar cel voor een agressieve diefstal en heling. In maart dit jaar greep hij de handtas van de schouder van een vrouw. De man verpatste eerder dit jaar al een gestolen step. “Ik heb geen opvoeding gehad.”

Op 15 maart 2024 flaneerde een vrouw langs de Hendrik Consciencestraat in Roeselare. Omstreeks 18 uur passeerde een fietser die zonder dralen haar handtas weggriste van haar linkerschouder en wegscheurde. Via de functie ‘Find my iPhone’ kon de vrouw achterhalen waar haar handtas lag. De portefeuille met 200 euro cash was dan echter al verdwenen.

Via camerabeelden uit de straat kon de man initieel niet geïdentificeerd worden, maar verderop werd hij gecapteerd in gesprek met twee anderen. Op die manier kon achterhaald worden dat het om de 41-jarige K.D. uit Roeselare ging. Na een tweede verhoor bekende hij de feiten.

Opvallend excuus

Woensdagmorgen moest hij zich bij de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor de grijpdiefstal. Hij kwam met een opvallend excuus. “Ik heb geen opvoeding gehad en heb zo altijd slechte oplossingen voor mijn problemen. Ik had toen geen geld en had honger.”

De man riskeert een celstraf van één jaar en een boete van 800 euro. Hij stond ook terecht voor feiten van heling. Hij had een gestolen step ter waarde van 799 euro geruild voor 3 gram flakka, daarna ruilde hij de step opnieuw voor een PlayStation 3 en mengpaneel. “Ik vraag nog één kans”, aldus de man, die al een rijk gevuld strafregister heeft. (JDr)

The post Jaar cel gevraagd voor man (41) die handtas weggrist van vrouw: “Had geen geld en had honger” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp Koers was speciaal”

Acht keer stond Emiel Vermeulen aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen in ‘zijn’ Koolskamp. Vier keer eindigde hij in de top tien. Eén keer tuimelde hij net naast het podium. Nu, op zijn 31ste, is Vermeulen geen actief wielrenner meer, maar blijft hij wel actief in de koers.
The post Ex-profrenner Emiel Vermeulen geeft nu les: “Koolskamp

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

WWF België: 55 jaar verloren gewaande roofvogel voor het eerst gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea

De bleke havik (Accipiter princeps), een vogelsoort die al geruime tijd op de Rode lijst van bedreigde diersoorten staat, is dit jaar gefotografeerd in Papoea-Nieuw-Guinea, tijdens een missie die door WWF-België geïnitieerd werd. De laatste keer dat de bleke havik werd gedocumenteerd, dateert van 1969. “Nu blijkt dat het zelfs de allereerste keer is dat deze vogelsoort gefotografeerd werd”, zegt

Lees meer »

Kosten verbouwing Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro

De kosten voor de herbestemming van de Ticoon-site in Kruibeke lopen op tot 5,4 miljoen euro. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan in 2020 werd geraamd. De gemeente wil er onder meer het OCMW, een wijkkantoor voor de politie en de administratieve en technische diensten onderbrengen. "Het project is veel groter geworden dan gedacht", zegt schepen van Financiën Dimitri

Lees meer »

“We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”: Nainggolan blikt in podcast terug op nachtelijke escapades met Brozovic

Met Radja Nainggolan (36) is het nooit saai. In de podcast Gurulandia sprak de voormalige Rode Duivel openhartig over zijn periode in Italië. Ook het uitgaansleven kwam uitvoerig aan bod. Vooral met Marcelo Brozovic maakte de ex-speler van onder meer Inter, AS Roma en Antwerp heel wat mee. “We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”, klinkt

Lees meer »