Hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Pascal Weiss (52) onverwacht overleden

Pascal Weiss, een van de hoofdredacteurs van Het Nieuwsblad, is onverwacht overleden. Hij vormde een tandem met mede-hoofdredacteur Liesbeth Van Impe en werd "de kleine generaal" genoemd. 

Meer krantenkoppen in België

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »

Cafébaas Kevin en Elke delen al 21 jaar lief en leed, nu stappen ze allebei in de politiek: “Leuk om samen op te komen voor onze stad”

Het is misschien wel dé verrassing van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. De bekende cafébaas Kevin Polfliet (47) van Het Maanlicht en zijn sympathieke echtgenote Elke Eggerickx (57) stappen samen in de politiek. Met CD&V kiezen ze allebei ook voor dezelfde lijst. “Ook al leggen we elk onze eigen accenten.”

Lees meer »

“De omstandigheden worden steeds extremer”: hulpverleners getuigen over hun bezoeken na verkrachting in Antwerpse gevangenis

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »