Familie Latifi (bekend van stationsshop Leona) opent broodjesbar Dioni’s Keuken: “Zelfde concept als vroeger”

Op de hoek van het Stationsplein waar tot voor de zomervakantie Lotte Deman 15 jaar‘Koken Tielt’ had open gehouden, start de familie Latifi een broodjesbar. Die gaat de naam van zoon Dion dragen, pa Gani Latifi is al ruim 20 jaar de man van stationsshop Leona.

Lotte Deman trok er na 15 jaar de stekker uit, het was tijd voor iets anders. Afgelopen zomer stond de zaak leeg, maar broedde de familie Latifi op plannen voor een herstart. “Het pand is al een vijftal mijn eigendom”, zegt trotse papa Gani. “Ik wil hier een familiezaak van maken. De stationsshop draagt al de naam van een van mijn dochters, de broodjeszaak is nu vernoemd naar mijn zoon Dion (17).”

Gani en zijn echtgenote Sanije zijn ook de ouders van drie dochters: Leona (20), Fatlinda (18) en Lora (13). “De oudsten zullen zeker al mee helpen waar kan”, bevestigt Gani. De familie is goed geïntegreerd in Tielt. “En we zijn Tielt en bij uitbreiding België dankbaar voor de kansen die we hier kregen.”

De broodjesbar wil verder borduren op het vorige concept. “Voorlopig starten we met belegde broodjes en wraps. Later komen daar ook nog warme pastas en salades bij. Voor het overgrote deel Belgisch dus. Maar later willen we ook wat balkangerechten toevoegen, zodat de Tieltenaars kunnen proeven hoe onze keuken smaakt. Maar we mikken in eerst instantie op trein- en buspendelaars, mensen die hier in de buurt werken, studenten… We zijn iedere weekdag open van 7 tot 14 uur, op zaterdag kun je bestellingen plaatsen. We willen met heel onze familie onze schouders zetten onder deze nieuwe uitdaging. We zijn sinds deze week opgestart. Voorlopig doen we enkel afhaal. Daarna willen hier wat tafels plaatsen zodat je ook ter plaatse kan consumeren. Ik bekijk ook met de stad of volgende zomer een terras voor de deur mogelijk is.” Naast de broodjes is er ook een ruim aanbod aan frisdranken. “En later willen we hier ook ijsje verkopen.”

Specialiteit van het huis is Broodje Dioni met onder meer feta, kip en samuraisaus. “Ook hier willen we straks Turks brood verkopen zoals in de stationsshop, maar voor een ruimer aanbod blijf je in de stationsshop terecht kunnen.”

Dioni’s Keuken, Stationsplein 18, Tielt, 0484 65 04 03

The post Familie Latifi (bekend van stationsshop Leona) opent broodjesbar Dioni’s Keuken: “Zelfde concept als vroeger” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied om plunderingen tegen te gaan

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het rampgebied om plunderingen tegen te gaan. Op sommige plekken, zoals in de Poolse stad Paczków, is de situatie nog altijd kritiek. Het dodental is intussen opgelopen tot

Lees meer »

“Rusthuisfacturen werden plots niet meer betaald”: Oostendse poetsvrouw ontkent dat ze hoogbejaarde vrouw 42.000 euro lichter maakte

Een 53-jarige vrouw uit Oostende ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat ze misbruik maakte van het vertrouwen van een hoogbejaarde vrouw. Volgens het gerecht gaf S.B. bijna 42.000 euro uit met de bankkaart van het – intussen overleden – slachtoffer, bij wie zij destijds als poetsvrouw aan de slag was.
The post “Rusthuisfacturen werden plots niet meer

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »