Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan: “We willen korte keten steunen”

Het eierenbedrijf Ovo West in Sint-Kruis biedt sinds kort scharrel- en bio-eieren aan de particulieren aan in een automaat bij het bedrijf. “Sinds begin september breiden we dit aanbod nog uit met producten van lokale boeren, zoals aardappelen en appelsap”, zegt zaakvoerder Koen Timmeman.

Al sinds 1959 worden op de boerderij langs de Gemeneweideweg-Noord 76 in Sint-Kruis – langs de weivelden tussen Brugge en Damme – door dezelfde familie kippen gekweekt voor de verkoop van consumptie-eieren.

Koen Timmerman (54), zoon van de stichters, is samen met zijn echtgenote Hilde Van Dousselaere (53), de huidige generatie zaakvoerders van zowel verpakkingsstation Ovo West en leghennenbedrijf Geiko nv.

“In ons pakstation Ovo West worden consumptie-eieren gesorteerd en verpakt. Een groot deel van die eieren zijn afkomstig van ons eigen leghennenbedrijf Geiko nv, gelegen op dezelfde site”, legt Koen Timmerman uit. “We verkopen aan groot- en kleinhandel, retail en de industrie, maar ook aan particulieren.”

Vraag naar eitjes

Het is voor die laatste doelgroep, de particulieren, dat Koen en Hilde nu een nieuw aanbod in petto hebben. “Bij het begin van de zomer zijn we van start gegaan met een automaat waarin we onze scharreleieren van kippen met vrije uitloop en ook bio-eieren aanbieden in een automaat bij het bedrijf”, zegt Koen. “Hier is nogal veel passage van fietsers, gezien de mooie omgeving, en er bleek ook wel vraag naar verse eitjes die vlot toegankelijk zijn. De scharreleieren komen van ons eigen bedrijf en voor de bio-eieren werken we samen met een bio-boer uit de streek.”

Appelsap en aardbeien

“Nieuw is dat we ons aanbod uitbreiden met producten van lokale boeren en telers”, gaat Koen verder. “Het gaat dan om bloemig- en vastkokende aardappelen, puur appelsap en tijdens het seizoen ook verse aardbeien. We vinden het wel belangrijk om actief mee te werken aan het korte keten-verhaal om zo de lokale boeren en telers te ondersteunen. Onze automaat is elke dag toegankelijk van 5 tot 23 uur en je kan zowel cash als met bankkaart betalen. Het is bovendien een erg handig systeem met touchscreen, zodat je gemakkelijk en overzichtelijk je ‘winkelmandje’ kan vullen. Op termijn komen er mogelijk nog andere eierengerelateerde producten bij, zoals advocaat bijvoorbeeld. ”

The post Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan: “We willen korte keten steunen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Nieuwe horecazaak en winkel in Oostende geeft mensen met een beperking een kans: “Hier kunnen ze hun talent laten zien”

Goed nieuws voor koffiedrinkend Oostende. Na vier jaar van werken opent Ithaka vzw haar gloednieuwe belevingswinkel Schol: een combinatie van winkel, horeca en workshopruimte. “Vanuit Ithaka vzw coachen we mensen met een beperking om deel uit te maken van de maatschappij. In Schol kunnen ze de winkel mee uitbaten of workshops volgen én geven”, zegt Liesbet Billiet.
The post

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Den overgang

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Den overgang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen

De Strandhelden werkten afgelopen zomer op dezelfde formule verder als afgelopen zomers, namelijk lokale vrijwilligers die dagelijks het strand van Oostende opruimen en door hun actie dagtoeristen en passanten aanzetten om hetzelfde te doen. Nu de zomer ten einde loopt, is het tijd voor een evaluatie, want er werden records gebroken.
The post Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen appeared

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In de VS heeft wereldster Taylor Swift haar steun uitgesproken voor Kamala Harris. Voor de lokale verkiezingen ligt dat wat ingewikkelder…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE. Courtois houdt Real voor rust recht tegen Stuttgart, tienkoppig Lille kijkt tegen achterstand aan in Lissabon

Op dit moment begint ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Ook Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier staan tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »