Dames HBC Izegem met nieuwe coach

Trainer Piotr Proszynski werd vorig jaar nog kampioen in Liga 3 met de Heren van Roeselare. Na een goed gesprek met de Izegemse handbalclub besloot hij om de komende seizoenen de Dames in tweede nationale onder zijn hoede te nemen.

“Besox Handbalclub Izegem wil een soortgelijk project op poten zetten als voor de eerste ploeg van de heren. Ik zat samen met Hans Beheydt en Bram Deruyck om het over dit project te hebben en dat was zeer interessant voor mij”, opent Piotr Proszynski (57) uit Izegem.

“Het was voor mij dan ook snel beslist. Na een vergadering van een uur of twee gaf ik de volgende dag al mijn jawoord. Het is een goede ploeg om mee te werken en ik ben uiteraard ook blij om weer in mijn thuisstad Izegem aan de slag te kunnen.”

Maar de voorbereiding liep om diverse redenen niet van een leien dakje. “We hebben niet alles gedaan wat ik gepland had. Je moet weten dat het om een zeer jonge ploeg gaat. Een paar spelers met ervaring zijn gestopt, twee zijn met zwangerschapsverlof en één goede speelster is langdurig geblesseerd. Daardoor wordt het een beetje een moeilijke periode tot januari”, betreurt Piotr.

Leren en groeien

“Dit seizoen is de doelstelling om in tweede nationale te blijven met deze bijzonder jonge ploeg. Ik heb twee of drie spelers met ervaring die in tweede nationale speelden, maar de rest is 16 tot 20 jaar en moet nog veel leren en groeien. De bedoeling is om binnen twee à drie seizoenen naar eerste nationale over te gaan.”

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt een thuismatch tegen Achilles Bocholt. “Ik weet helemaal niets over hen. Ze speelden vroeger in eerste nationale en zakten naar regio doordat ze stopten met de Dames. Een paar jaar geleden zijn ze opnieuw begonnen met Dames en promoveerden ze van Liga naar tweede nationale. Ook hun tweede ploeg wist te promoveren. Twee ploegen op hoog niveau dus. Het zal een moeilijke start zijn tegen hen.” (RV)

Volgende wedstrijd op 14 september om 20.15 uur: Besox HBC Izegem – Achilles Bocholt.

The post Dames HBC Izegem met nieuwe coach is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Bandenbedrijf Bandag sluit vestiging in Lanklaar: 111 jobs op de helling

Bandenbedrijf Bandag gaat de vestiging in Lanklaar sluiten in 2025. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf – gespecialiseerd in bus- en vrachtwagenbanden – wijt de sluiting aan te hoge productiekosten en een dalende afzetmarkt. Op dit moment staan 111 banen op de helling bij Bandag in Lanklaar.

Lees meer »

Patrick is kampioen met 1521 liedjes

Op zondag 15 september werd in erfgoedhuis De Kaplote de kampioenenviering gehouden van de Koninklijke Maatschappij De Sint-Jansvink. “De Sint-Jansvink is zowat toonaangevend in onze regio voor de vinkensport”, zei burgemeester Lieven Huys in zijn lofrede.
The post Patrick is kampioen met 1521 liedjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »