Cafébaas Kevin en Elke delen al 21 jaar lief en leed, nu stappen ze allebei in de politiek: “Leuk om samen op te komen voor onze stad”

Het is misschien wel dé verrassing van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. De bekende cafébaas Kevin Polfliet (47) van Het Maanlicht en zijn sympathieke echtgenote Elke Eggerickx (57) stappen samen in de politiek. Met CD&V kiezen ze allebei ook voor dezelfde lijst. “Ook al leggen we elk onze eigen accenten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire is alomtegenwoordig op tv, zonder dikbetaald exclusiviteitscontract: “Geen gegarandeerd inkomen, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie gelijklopende programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Dat de man zomaar over meerdere zenders heen kan werken, kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft en dus niet gebonden is aan een zender. De afwisseling is een

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist

Lissewegenaar Dirk Rosson, voormalig socialistisch gemeenteraadslid en burgemeesterszoon, heeft toegehapt om op de Brugse PVDA-lijst te staan. Hij prijkt op de dertiende plaats op de communistische lijst op 13 oktober bij de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met dank aan… het natte voorjaar: waarom je plots overal zonnebloemen ziet

Het is je misschien ook al opgevallen: er bloeien opvallend veel zonnebloemen in en langs onze West-Vlaamse velden. Dat hebben we blijkbaar te danken aan ons extreem natte voorjaar, aangezien landbouwers niet konden teruggrijpen naar hun gebruikelijke zadenmengsels.
The post Met dank aan… het natte voorjaar: waarom je plots overal zonnebloemen ziet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen”

Op de site van de voormalige verfspecialist in Veurne, op de hoek van de Brugsesteenweg en de Zannekinlaan, schieten de werken van het unieke bouwproject Vue van projectontwikkelaar en investeerder Alides goed op. De oplevering is voorzien begin 2025.
The post Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

Vlaams Belang Hooglede trekt met dertien namen naar de kiezer

De nieuw opgerichte lokale afdeling van Vlaams Belang in Hooglede-Gits trekt met een (onvolledige) lijst van dertien namen naar de kiezer. “We hebben de ambitie om een positieve verandering teweeg te brengen voor de lokale gemeenschap”, aldus lijsttrekker Alexander Vandemaele.
The post Vlaams Belang Hooglede trekt met dertien namen naar de kiezer appeared first on KW.be.

Lees meer »