Brief met verdacht poeder bezorgd aan Antwerpse Provinciehuis

Aan het Provinciehuis van Antwerpen is een brief met verdacht poeder bezorgd. Niemand is in contact gekomen met de substantie. Wie de brief liet bezorgen is nog niet bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

‘Volgeling’ van pervert die vrouw verdoofde en liet verkrachten misbruikte ook eigen partner: “Ik ben opgevoed door varkens”

Jean-Pierre M. (63) is de enige van de vijftig medeverdachten op het Franse verkrachtingsproces tegen Dominique Pélicot die niet vervolgd wordt voor de verkrachting van Gisèle Pélicot. Hij moet zich wel verantwoorden voor de verkrachting van zijn eigen vrouw, in het gezelschap van Pélicot. Het was Pélicot die hem het verdovingsproduct leverde. “Ik ben opgevoed door varkens”, probeerde M. zijn

Lees meer »

Steeds meer ongevallen met deelsteps. Spoedarts: “Iemand stierf er recent door. Hoe zijn broer hier aankwam in het ziekenhuis… Dat zijn menselijke drama’s”

E-steps zijn sinds vier jaar de gesel van spoedartsen en kaakchirurgen. Nu waarschuwt de Brusselse spoedarts Carole Rosenoer (36) voor één specifieke step die de meeste miserie van al veroorzaakt: de deelstep die je op straat kan huren. “Bijna alle zware ongevallen gebeuren met deelsteps en niét met privésteps. Onlangs stierf hier nog een jonge kerel.” Wat maakt deelsteps dan

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »