Amerikaanse inflatie zakt naar 2,5 procent

14:51 De inflatie in de VS blijft afnemen, waardoor de Amerikaanse centrale bank (Fed) meer ruimte heeft om in de rente te knippen. 

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’ van ROX, op N-VA lijst bij komende verkiezingen: “Ik zou graag meewerken aan de toekomst van deze stad”

Onlangs maakte N-VA Menen-Lauwe-Rekkem haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober bekend. Daarop viel vooral de vierde plek op de lijst op: Jeremy Vandoorne. De Lauwenaar speelde de rol van Xavier in de populaire Ketnet-reeks ROX en werd zo de held van verschillende generaties kinderen. Hij heeft ook een duidelijke visie voor Menen.
The post Jeremy Vandoorne, ‘Xavier’

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »