Alec Segaert pakte goud bij beloften, maar had ook betere tijd dan Affini en co: waarom rijdt hij (nog) niet bij profs?

35’06”. Alec Segaert (21) klokte in zijn weg naar goud bij de beloften de snelste chrono van iedereen tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Ook sneller dan Edoardo Affini dus, de snelste bij de eliterenners – weliswaar zonder de veranderde weersomstandigheden in rekening te brengen. Waarom rijdt onze landgenoot dan nog bij de U23 rond? 

Meer krantenkoppen in België

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

“De omstandigheden worden steeds extremer”: hulpverleners getuigen over hun bezoeken na verkrachting in Antwerpse gevangenis

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »