Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.

Jaar na jaar breekt Highlight Festival haar bezoekersrecord en dat was in 2024 niet anders. “We hadden 12.500 bezoekers in totaal. Dat is een lichte groei ten opzichte van vorig jaar waarbij we afklokten op 11.900”, zegt medeorganisator Lennert Vintevogel. “Alles is zeer vlot verlopen. Vrijdag hadden we nog wat regen, maar dat was miniem. Zaterdagavond waren de voorspellingen rond 21 uur niet zo goed, maar we zijn er toch van gespaard gebleven, buiten enkele spetters. We hebben dus veel geluk gehad met het weer. Iedereen was over het algemeen content, denk ik. We kregen ook opnieuw veel positieve reacties van de artiesten over de productie. Ik denk dus dat we mogen tevreden zijn met wat we neergezet hebben.

Nieuw concept op vrijdag

De belangrijkste nieuwigheid dit jaar was het concept op vrijdag. “Vorig jaar was het voor eerst een tweedaagse met live optredens op vrijdag. De opkomst viel wat tegen, nu merkten we dat het enthousiasme veel groter was. Zeker met het nineties retroconcept en de mainstage die we in de Babafesttent onderbrachten met topper als Regi, Used en dj F.R.A.N.K. Dat werd zeer warm onthaald.”

Herbruikbare bekers

Ook nieuw dit jaar was het gebruik van herbruikbare bekers. “Daar moeten we nog de eindbalans maken want we hebben geen waarborg gevraagd. In de Westhoek zitten we met een trakteercultuur. Het verzwakt het trakteergedrag als je waarborg vraagt. We hadden wel een clean team dat goed het terrein schoonmaakte en je kon ook vijftien bekers inruilen voor een coin. Dat werkte zeer goed. Ik heb niemand horen klagen. We moeten nog kijken hoeveel bekers kapot zijn en wat de kost daarvan is, maar ik denk dat het goede keuze was om geen waarborg te vragen.”

Sway poles met danseressen

“We hebben ook meer ingezet op acteurs en beleving. Zo hadden we twee sway poles aan de mainstage waar danseressen op stonden. Dat zijn van die kleine details die we toevoegen met die een grote impact op de sfeer hebben”, zegt Lennert. “Ik denk dat we content mogen zijn. Maandag was het weer wat minder voor de afbraak. Het terrein ligt er nu wel drassig bij, maar het belangrijkste is dat tijdens het festival alles goed ligt. Het is altijd fijn om dit te kunnen doen in Ieper. Je merkt dat het een volksfeest is.”

Ondertussen maakte Highlight Festival de datum bekend voor de zevende editie. Dat vindt plaats op 5 en 6 september 2025. Op donderdag 12 september start de loyal sale voor de trouwe bezoekers hiervoor. (TOGH)

The post Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997” – Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Oostenrijk werd een volledige deelstaat uitgeroepen

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege

KWS Houthulst A pakte zijn eerste overwinning in eerste provinciale. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Male werd het 2-0. Damon Dumoulin scoorde beide doelpunten en heeft zo momenteel alle doelpunten gescoord dit seizoen voor zijn club.
The post Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »