Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval gebeurde maandagmiddag om 16.30 uur op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde.

Te snel door rood licht

Volgens getuigen zou een auto daar aan aanzienlijke snelheid door het rode licht zijn gereden en werden daarbij nog andere auto’s geraakt. In totaal zouden vier auto’s zo beschadigd zijn geraakt waarvan er drie getakeld moesten worden.

De brandweer werd opgeroepen omdat het kruispunt bezaaid lag met brokstukken. Ook politie Westkust werd opgeroepen. “Hoe het ongeval gebeurde zijn we nog aan het onderzoeken aan de hand van verklaringen van getuigen en nazicht van camerabeelden”, zegt Hélène Ingels van politie Westkust.

“In ieder geval raakte een 86-jarige vrouw die een Mercedes bestuurde gewond en werd ze naar het ziekenhuis gebracht.”

Er werd ook een tweede ziekenwagen opgeroepen voor de verzorging van een tweede slachtoffer.

(JH)

The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg”

Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie in derde provinciale B kon Koninklijke Basket Avelgem A de volle buit meenemen tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem C. Dit weekend staat een confrontatie tegen Olympos Marke A op de kalender in Gemeentelijke Sporthal Ter Muncken.
The post Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg” appeared first on

Lees meer »

“Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters riskeert 4 jaar cel voor ‘ware pest’

“Mamaatje, mijn GSM is geblokkeerd en ik moet dringend betalen anders zit ik in de problemen? Wil je helpen?” Dat bericht kreeg een vrouw uit Eeklo vorig jaar via Whatsapp, zogezegd van haar dochter. De dame was toen met haar partner op reis met de camper.
The post “Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist

Ex-profvoetballer Vital Borkelmans (61) is door de Brugse politierechter voor rijden onder invloed veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en 1.600 euro boete, waarvan 600 euro effectief. Nog voor de ademtest gaf de voormalige assistent-bondscoach toe dat hij te veel gedronken had.
The post Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »