Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen

Met de uitbreiding van haar laadinfrastructuur zet de Stad Roeselare opnieuw een belangrijke stap richting de toekomst. In lijn met de Vlaamse en Europese doelen speelt Roeselare proactief in op de groeiende vraag naar elektrische laadmogelijkheden. Bovendien worden de benzine-, diesel- en lpg-wagens van het eigen wagenpark ook stelselmatig vervangen door elektrische wagens of plug-in hybrides.

“Onze inspanningen zijn geen toeval. Maar liefst 1 op 2 nieuwe inschrijvingen in Vlaanderen zijn elektrisch of plug-in hybride voertuigen. Door in te zetten op het publiek laadnetwerk en het eigen wagenpark te vergroenen, draagt de Stad bij aan betere luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast”, aldus schepen van mobiliteit Stefaan Van Coillie.

De stad volgt twee pistes om hieraan tegemoet te komen: het versterken van het publieke laadnetwerk en het uitbouwen van een eigen laadstructuur.?

Publiek laadnetwerk groeit gestaag?

Sinds het najaar van 2023 zijn er al 43 nieuwe publieke laadpalen geïnstalleerd in Roeselare, goed voor 86 elektrische laadpunten. Voor de komende maanden staan er nog eens 22 extra palen op de planning. Deze uitbreiding biedt niet alleen gemak voor de inwoners die niet thuis kunnen laden, maar ondersteunt ook bezoekers en pendelaars die Roeselare met elektrische voertuigen bezoeken. Bovendien kunnen inwoners zonder eigen oprit of garage zelf ook een publieke laadpaal aanvragen wanneer er een specifieke nood is in hun buurt.?

Eigen laadinfrastructuur voor stadsvloot en personeel?

Naast het publieke netwerk werkt Stad Roeselare ook aan een eigen laadinfrastructuur, specifiek voor haar stedelijke vloot en personeel. Waar mogelijk zullen ook buurtbewoners gebruik kunnen maken van deze laadpunten na de personeelsuren. De bewoners die hiervoor in aanmerking komen, worden persoonlijk geïnformeerd via een brief.?

Meer informatie over de nieuwe laadinfrastructuur en de aanvraagprocedure voor publieke laadpalen is te vinden op klimaatswitch.be/elektrische-laadpalen-in-roeselare.?

The post Stad Roeselare versterkt laadinfrastructuur met 22 extra palen om toekomstgerichte mobiliteit te ondersteunen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van vandaag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. “Ze verliezen hun eigenheid”, klinkt het streng. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van ‘Terzake’, ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) re liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »