Politie in Hasselt zet medewerkers meldkamer op loopband: “Lange shiften aan een bureau zijn niet zo gezond”

Medewerkers van politiezone Limburg Regio Hoofdstad die in de meldkamer in Hasselt werken en lange shiften aan een bureau doen, kunnen voortaan op een loopband wandelen, terwijl ze toch alle schermen en communicatiemiddelen in de gaten houden. Op die manier wil de politie er voor zorgen dat hun personeelsleden fit blijven, ook tijdens hun dienst. 

Meer krantenkoppen in België

Afgestudeerden landbouwonderwijs houden reünie in Zandberghoeve

Een groep klasgenoten uit het landbouwonderwijs in Oedelem heeft 40 jaar na afstuderen een reünie georganiseerd. De 34 afgestudeerden kwamen samen in de Zandberghoeve in Oedelem voor een gezellige namiddag met een heerlijk feestmaal. “Het had wat voeten in de aarde, want we hadden bijlange niet van iedereen het adres. Op basis van een klasfoto
The post Afgestudeerden landbouwonderwijs

Lees meer »

Werd Bert (57) vermoord in parenclub en gedumpt in Nederland?

Werd de 57-jarige Bert Heijmans uit het Limburgse Maaseik vermoord in een parenclub en werd zijn lijk vervolgens gewikkeld in plastic en gedumpt in Nederland? De speurders waren maandag urenlang in de weer bij Club 7 Sins in Maaseik, maar het luidt op dit moment enkel een onderdeel te zijn van het onderzoek.

Lees meer »

“Er zijn voor de ander, daar draait het hier om”: Zorghuis Oostende geeft kankerpatiënten al 15 jaar de kans om tot rust te komen

Even terug op adem komen tijdens of na een intensieve kankerbehandeling: die mogelijkheid biedt Zorghuis Oostende intussen al 15 jaar, op een zo betaalbaar mogelijke en laagdrempelige manier. “En de nood aan dit soort zorgverlening wordt steeds groter”, aldus Hanne Stael die er het dagelijkse reilen en zeilen coördineert.
The post “Er zijn voor de ander, daar draait het

Lees meer »

Gerestaureerde schandpaal staat weer op de Grote Markt van Poperinge

Tussen de sacristie van Bertinuskerk en de Grote Markt van Poperinge werd de aloude schandpaal in ere hersteld, op de plaats waar ze vroeger stond. Van de 12de tot in de 19de eeuw was de schandpaal of kaak een gebruikelijke straf voor kleinere misdrijven zoals diefstal, overspel, godslastering, landloperij en bedelarij.
The post Gerestaureerde schandpaal staat weer op de

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

Waarom Bart De Wever zulke forse taal spreekt na diefstal ambulance: “Gaan komende maand weer wat meer ‘burgemeester De Wever’ zien”

"Huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine": het was lang geleden dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich nog zo hard uitliet over een specifieke groep in zijn stad. Die timing en felle toon zijn wellicht niet toevallig, met de verkiezingen in aantocht, zegt professor politieke communicatie Peter Van Aelst (UAntwerpen). "Het was een goede kans

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »