Oekraïne gebruikt nieuwe ‘vuurspuwende’ drone vol gesmolten metaal tegen Russen aan het front

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het feestplein van de Batjes”

Op zondag 8 september is Carl Detailleur overleden. Hij baatte jarenlang de voormalige horecazaak Peegie op het Stationsplein in Roeselare uit. “Carl zorgde ervoor dat het Stationsplein het feestplein van de Batjes was”, aldus Serge Gobin, die veel met hem samenwerkte.
The post Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.
The post Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen

Tim Merlier is de nieuwe Europese kampioen wielrennen. Zoals verwacht draaide de 222-kilometer lange wedstrijd uit op een spurtduel in Hasselt. Het zilver ging naar Olav Kooij, het brons naar de Est Madis Mihkels. Topfavoriet Jonathan Milan eindigde niet in de top tien.

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Twee Nederlanders opgepakt na achtervolging in Mechelen: verdachten haalden 2.000 euro af met gestolen bankkaart

Politiezone Rivierenland heeft afgelopen dinsdag twee Nederlandse mannen opgepakt na een wilde achtervolging. Ze deden zich bij een 66-jarige vrouw uit Willebroek voor als ‘kaartophalers’ van de bank, gingen aan de haal met 2.000 euro en vluchtten weg van een controle van de politie. De betrokkenen worden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

“Nee, toch niet het meest miserabele van alle politieke scenario’s: de schijn hoog houden om te vermijden dat de gevreesde zwartepiet bij hen belandt”

Zouden ze het nu echt menen met de formatie van een Vlaamse regering? Het is ze geraden. Ofwel gaan N-VA, CD&V en Vooruit echt voor onderhandelingen die nog voor de lokale verkiezingen van 13 oktober tot een akkoord kunnen leiden. Ofwel zijn we getuige van het meest miserabele van alle politieke scenario’s, dat van partijen die alleen maar de schijn

Lees meer »

Duizenden vrouwen op straat in Frankrijk om Gisèle Pelicot hart onder de riem te steken, ook in ons land demonstratie

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik. Ook in ons land vond een steunbetoging plaats.

Lees meer »