Lissewege rouwt om Angèle Quintens (80), gewezen uitbaatster van De Valckenaere en echtgenote van Gratien Dendooven

Lissewege is in rouw. Op zondag 8 augustus is Angèle Quintens op 80-jarige leeftijd overleden in het AZ Sint-Jan in Brugge, in het bijzijn van haar man en dochters.

Angèle runde 25 jaar lang tearoom De Valckenaere in het dorp van Lissewege en was tevens de sterke vrouw achter Gratien Dendooven van Ter Doest, waar ze ook woonden. Samen met Gratien hielp ze mee voor de organisatie van de Beeldenroute, waar werken te bewonderen zijn van meer dan 100 kunstenaars. Angèle, die geboren werd op 26 juli 1944 in Blankenberge, laat een echtgenoot, vier dochters, acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

De uitvaart is gepland op vrijdag 13 september om 10.30 uur in de kerk van Lissewege. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

The post Lissewege rouwt om Angèle Quintens (80), gewezen uitbaatster van De Valckenaere en echtgenote van Gratien Dendooven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in Ezelstraat pop-up P’

Op vrijdag 13 september gaat Peter Laloo (51) – jarenlang medezaakvoerder van Rock-Fort – in de Ezelstraat 13 van start met pop-up restaurant P’. “Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar hier zal ik voor het eerst in bijna 25 jaar weer zelf aan het fornuis staan”, zegt Peter Laloo.
The post Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in

Lees meer »

Bibliotheek Deinze lanceert prentenverhaal over kunstenaar Emile Claus

De bib van Deinze heeft samen met de stad, het Mudel en uitgeverij De Eenhoorn het prentenverhaal ‘Emile, de prins van het licht’ gelanceerd. Het verhaal gaat over het leven van Emile Claus, de vermaarde impressionistische schilder uit Deinze. "Een boek op maat van kinderen is een boeiende en inspirerende manier om hen kennis te laten maken met Emile Claus",

Lees meer »

Migranten die huisdieren opeten, zoals Trump beweert? Waar het écht over gaat: spanningen in stadje van 60.000 inwoners waar 20.000 Haïtianen neerstreken

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Bijzondere herdenking 700 jaar La Chartreuse de Neuville: Ook oorlogsslachtoffers geëerd

In het Franse Neuville-sous-Montreuil vond recent een bijzondere herdenkingsplechtigheid plaats ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van La Chartreuse de Neuville. Deze ceremonie stond in het teken van de 602 Belgische slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog in dit voormalige klooster overleden. Voor de gemeente Koekelare was het een belangrijke gebeurtenis, mede dankzij de betrokkenheid van het Lange Max Museum.<br

Lees meer »