Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste persoon die informatie verstrekt die leidt tot het terugvinden van de gestolen goederen.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de fabrieken in België’

Het bedrijf Crop’s, met hoofdzetel in Ooigem, is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en -fruit en kant-en-klaarmaaltijden en slaat nu een slag in de Verenigde Staten. Het neemt de diepvriestak over van voedingsbedrijf National Cortina. “Dat is goed nieuws voor onze fabrieken”, luidt het.
The post Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

Mail van postoverste brandweer Moorslede zorgt na gemeenteraad voor commotie bij oppositie, schepen onder vuur: “Ik vind het een schande”

Tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie zat het venijn duidelijk in de staart. Aanleiding was een vraag van Veerle Demeulenaere (NVAPlus) over de communicatie over de wegenwerken in de Mandellaan in Dadizele. De bevoegde schepen maakte geen al te goede buurt. Daags nadien reageert de postoverste van de brandweer met een mail naar de voltallige gemeenteraad.
The post

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »