Dove Gentenaar (39) blijft langer in de cel op verdenking van betrokkenheid bij moord in India

De 39-jarige Gentenaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moordzaak in India, blijft langer in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. De man is te zien in een video die gelinkt kan worden aan een moord in de Indiase dovengemeenschap.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

De beste pizza ter wereld bestel je niet in het land van de pizza

Wie pizza zegt, zegt Italië. En toch komt de beste pizza Margherita of Prosciutto niet uit Italië maar uit Manhattan. Eigenaar Anthony Mangieri van Una Pizza Napoletana werd tijdens de awarduitreiking in Napels uitgeroepen tot ’s werelds beste pizzabakker. Eerste Belg werd La Pizza è Bella in Antwerpen op de 68ste plaats.

Lees meer »

Weerdiensten waarschuwen met code rood voor explosieve situatie in Centraal-Europa: “Enkele maandhoeveelheden aan neerslag in slechts paar dagen tijd”

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. De komende dagen ontstaat er een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Slowakije worden op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht binnen enkele dagen. In de Oostelijke Alpen is zelfs 1

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Meta verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse interventie”, zonder verder in details te treden.

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »