Commotie in Kuurne: bestuur kocht parkeermeters aan die het niet zal gebruiken

Maandagavond, 9 september, bracht Tom Leece, lijsttrekker van de Kuurnse oppositiepartij Nieuwe Kuurne, een wel heel bizar nieuwtje naar buiten tijdens het lijsttrekkersdebat georganiseerd door UNIZO Kuurne.

Tom Leece kreeg even terug de melding van een attente burger dat er veertien parkeermeters al een paar maanden in een loods in Kuurne liggen, klaar om geplaatst te worden in het centrum. De meerderheidspartijen aanwezig op het debat gaven toe dat die effectief aangekocht werden, maar dat ze hadden beslist die nu toch niet te plaatsen. Moderator Lieven Verstraete vroeg hoeveel deze parkeermeters gekost hadden en er werd zo toegegeven dat de kostprijs tussen de € 80.000 en € 100.000 bedraagt.

Tom Leece, hoewel tevreden dat deze meters toch niet zouden geplaatst worden, hekelde toch het feit dat het stadsbestuur die meters eerst aankoopt en dan pas begint na te denken wat men er mee zal doen. “Kuurne moet verdere leegloop van handelaars uit het centrum absoluut vermijden”, zegt Leece. “Voor Nieuw Kuurne getuigt dit niet van een goed beleid door de huidige meerderheidspartijen, eerder op een totaal gebrek aan mogelijkheid tot participatie in zo’n beslissingen door de lokale Kuurnse handelaars.”

De Kuurnse burgemeester Francis Benoit reageert na het debat nog op de commotie rond de parkeermeters: “We werden in snelheid genomen. De parkeermeters moesten de blauwe kaarten vervangen. Blijkbaar zijn de sms’en die je verstuurt naar het systeem niet gratis en voor de ouderen gaat de digitalisering ook iets te snel. We willen ze dan ook niet gebruiken. We hebben ze inderdaad gekocht, maar we gaan die terugvorderen! Er zijn er al 3 van de 14 weg!”

The post Commotie in Kuurne: bestuur kocht parkeermeters aan die het niet zal gebruiken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent

Marvin Odent heeft zijn eerste Paralympische Spelen achter de rug. Zijn dorp Hollebeke leefde hard mee en ging voor de wegrit met een bus naar Clichy-sous-Bois. Bij zijn thuiskomst stond een delegatie dorpsbewoners hun lokale wielerheld op te wachten.
The post Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende ik niet veel van café houden”

Christine Vankeirsbilck uit Pittem zal volgend jaar al een kwarteeuw achter de toog staan van café Don Quichotte in de Pontweg, vlakbij de rotonde met de Tramstraat. “Onze ligging hier is goed, op donderdag genieten we ook van het volk op de markt.”
The post Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende

Lees meer »

KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak

Recent werd op het lokaal van KLJ Wijtschate een nieuw dak gelegd door de gemeente. Ook Jeugdhuis Westouterik in Westouter kreeg in de afgelopen legislatuur een nieuw dak.
The post KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak appeared first on KW.be.

Lees meer »