Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht

Op de voorstelling van de Vredesweek in Brugge, die van 21 september tot en met 4 oktober plaatsvindt, is dinsdag ook de vredesprijs uitgereikt aan het Brugs Vredesplatform. In 2020 viel deze tweejaarlijkse prijs te beurt aan vzw Het Huis en in 2022 aan vzw Sock.

Het Brugs Vredesplatform werd opgericht in 2019, verenigt veertien organisaties en werkt onder andere jaarlijks de Vredesweek uit. Voorzitter Piet De Baere mocht namens het Brugs Vredesplatform de Vredesprijs in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Dirk De fauw. De prijs bestaat uit een zilveren ginkgoblad gemaakt door de Brugse juwelier Michiel Neels van Ginkgo Juwelen en een geldprijs van 500 euro. (CGRA)

Meer info over de Vredesweek: www.vredesweekbrugge.be.

The post Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

Jacotte Brokken openhartig over haar pestverleden in nieuwe podcast: “Er is nog steeds een stem die zegt: ‘Ze haten je’”

Jacotte Brokken (31) komt met een gloednieuwe podcast. In ‘Niemand vindt je leuk’ vertelt de VRT-weervrouw openhartig over haar jeugd, waarin ze zwaar werd gepest. Dit doet ze ter gelegenheid van de jaarlijkse STIP IT-actie tegen pesten. “In het vierde middelbaar werd ik zo erg gepest dat ik van school moest veranderen”, deelt ze openhartig.

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer: “Preventief veiligheidsbeleid wordt een hot topic”

Uitgerekend een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober stelde Vlaams Belang Wervik haar lijst voor. Er zijn 19 kandidaten. “We hebben geen volledige lijst (van 25 kandidaten, red) maar doen het met kwalitatieve mensen die zich 200 procent inzetten”, zegt lijsttrekker Sarah T’ Joens uit Geluwe.
The post Vlaams Belang Wervik met 19 kandidaten naar de kiezer:

Lees meer »

Droomstart voor Dimitri De Saedeleer en KEVC Beselare: “Dit geeft veel vertrouwen aan de ploeg”

KEVC Beselare neemt een vliegende start bij zijn terugkomst in tweede provinciale. Na een 5-1-overwinning op de openingsspeeldag gingen de Beselarenaars afgelopen weekend met 0-3 winnen op het veld van Dottenijs Sport. Zo pakken de jongens van Thierry Lemaire een onverhoopte zes op zes.
The post Droomstart voor Dimitri De Saedeleer en KEVC Beselare: “Dit geeft veel vertrouwen aan

Lees meer »

Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge

De opleiding Business & Languages aan Vives Brugge werd voor het komende academiejaar grondig herzien. Studenten kunnen nu zelf kiezen welke vreemde talen ze willen studeren, met een grotere focus op praktijkgerichte projecten en de integratie van artificiële intelligentie (AI) in het curriculum.
The post Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »