Volledig digiaanbod op Digibeurs in Harelbeekse bibliotheek

Op 9 september vond de Digibeurs plaats, voor de eerste keer in de onthaalruimte van de bibliotheek in samenwerking met lokaal bestuur Harelbeke.

“Met de lokale dienstencentra van Zorgbedrijf Harelbeke bieden we al vele jaren een uitgebreid gamma aan cursussen, workshops, lessen en gebruikersgroepen aan waarbij we deelnemers wegwijs maken in de digitale wereld. Onderwerpen zoals een basiscursus internet, smartphone of Excel passeren de revue, maar evengoed leer je bij ons meer over ‘de Cloud’ of hoe Itsme te installeren en te gebruiken. Jaarlijks gaat het al gauw over een 30-tal cursussen of workshops”, vertelt schepen van Welzijn Lynn Callewaert.

“Deze lessen worden aangeboden in samenwerking met organisaties zoals Seniornet Vlaanderen, CREO, het CVO, De Poerderie en vrijwilligers van Zorgbedrijf Harelbeke verzorgen met de nodige kennis de gebruikersgroepen smartphone.”

Project Samen Digitaal

Ook lokaal bestuur Harelbeke heeft een mooi aanbod aan Digihulp en Digisessies.

“Samen met de gemeente Zwevegem loopt een project Samen Digitaal. Onze samenleving wordt steeds digitaler, maar niet iedereen is mee met de digitalisering. Zo zijn nog heel wat mensen digitaal kwetsbaar of hebben ze minder digitale vaardigheden”, zegt burgemeester Alain Top. Harelbeke organiseert op regelmatige basis Digisessies, op zaterdagvoormiddag in de bib. Partners als Avansa en Brigit verzorgen deze sessies. “De Digipunten zijn ook heel erg in trek: vrijwilligers staan paraat om allerlei vragen van bezoekers te beantwoorden: een gsm die vastloopt, een mail die verdacht lijkt, een attest online aanvragen en meer. Voor wie zich niet kan verplaatsen is een bezoek aan huis ook mogelijk”, weet schepen Francis Pattyn.

Aanbod van alle partners op Digibeurs

Alle partners van Zorgbedrijf Harelbeke en lokaal bestuur Harelbeke kwamen naar de bibliotheek in de Eilandstraat. Ze stelden er hun aanbod voor het najaar voor en gaven meer uitleg over de Digipunten. Je kreeg op de Digibeurs de kans om je al in te schrijven voor de cursussen en sessies die doorgaan in het najaar. Het is het ideale moment om te laten weten over welke onderwerpen je graag wil bijleren in de toekomst.

Meer info bij Elitsa Atanasova, brugfiguur Samen Digitaal: [email protected] of op 056 / 733 441.

The post Volledig digiaanbod op Digibeurs in Harelbeekse bibliotheek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pater en missionaris Jozef Lannoo (94) uit Tielt overleden: Vriend en moordenaar Staf Van Eyken mocht begrafenis bijwonen, maar weigerde

Jozef Lannoo uit Tielt, ook wel beter gekend als pater Jef is op 94-jarige leeftijd overleden. Pater Jef zette zich jarenlang in voor jongeren in heel Vlaanderen. Hij was ook missionaris en trok na zijn pensioen zijn broer, pater Luk achterna naar Haïti. Daar verdiepte hij zich volledig in de evangelisatie en het vrijwilligerswerk in de grootste sloppenwijk van de

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart De Wever doet forse uitspraken over “huftergedrag” joyriders in Antwerpen: “Vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. De Antwerps burgemeester had het op Radio 1 over “huftergedrag” van een “bepaalde categorie inwoners”. “Toen we de beelden zagen, was het geen verrassing wie er op die beelden stond. Dat is nooit een verrassing.”

Lees meer »

Nieuwe horecazaak en winkel in Oostende geeft mensen met een beperking een kans: “Hier kunnen ze hun talent laten zien”

Goed nieuws voor koffiedrinkend Oostende. Na vier jaar van werken opent Ithaka vzw haar gloednieuwe belevingswinkel Schol: een combinatie van winkel, horeca en workshopruimte. “Vanuit Ithaka vzw coachen we mensen met een beperking om deel uit te maken van de maatschappij. In Schol kunnen ze de winkel mee uitbaten of workshops volgen én geven”, zegt Liesbet Billiet.
The post

Lees meer »

Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel

Wie goed geïnformeerd naar de stembus wil trekken, kan zich op woensdag 18 september informeren tijdens een kopstukkendebat in zaal Zomerloos. “We hopen opnieuw op een mooie opkomst”, klinkt het bij Dirk Braet van de Handelaarsbond.
The post Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »