Beelden tonen hoe drukke brug instort na supertyfoon in Vietnam: hulpdiensten op zoek naar 13 vermisten

In de nasleep van supertyfoon Yagi, stortte maandagochtend een deel van de 375 lange Phong Chay brug in de Vietnamese provincie Phu Tho in. Schokkende beelden tonen hoe verschillende voertuigen in de Rode rivier storten. Volgens de autoriteiten werden al vier mensen gered en naar het ziekenhuis gebracht, maar 13 anderen blijven vermist.

 

Meer krantenkoppen in België

Na groepsgesprek van twee uur is de Vlaamse formatie weer (even) gered: “Met de juiste toegevingen kan het snel gaan”

Tijdens een twee uur durende therapeutische sessie rookten de Vlaamse toponderhandelaars donderdagmiddag samen de vredespijp. Nadat iedereen zijn hart had gelucht, werd een agenda met de inhoud afgesproken voor de volgende dagen. N-VA, Vooruit en CD&V beseffen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Zaterdag buigen ze zich opnieuw over de grote resterende knelpunten. Formateur Matthias Diependaele (N-VA) herhaalt niet langer

Lees meer »

936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het stuur op drie maanden tijd: “Een gemiddelde van 10 per dag”

Op drie maanden tijd werden er al 936 rijbewijzen ingetrokken in West-Vlaanderen van autobestuurders, die hun gsm gebruiken tijdens het rijden. Dat was al langer verboden, maar sinds 1 juni 2024 wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken voor een periode van 15 dagen en moet de autobestuurder verschijnen voor de politierechtsbank.
The post 936 rijbewijzen ingetrokken voor gsm-gebruik achter het

Lees meer »

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

“Rusthuisfacturen werden plots niet meer betaald”: Oostendse poetsvrouw ontkent dat ze hoogbejaarde vrouw 42.000 euro lichter maakte

Een 53-jarige vrouw uit Oostende ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat ze misbruik maakte van het vertrouwen van een hoogbejaarde vrouw. Volgens het gerecht gaf S.B. bijna 42.000 euro uit met de bankkaart van het – intussen overleden – slachtoffer, bij wie zij destijds als poetsvrouw aan de slag was.
The post “Rusthuisfacturen werden plots niet meer

Lees meer »

Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek en brocante is onze passie en ons leven”

Waarom kiest een Zwitsers koppel na heel wat internationale omzwervingen voor een nieuw project in Veurne of all places? Dat vertelt spraakwaterval Benjamin Aebischer (43) in geuren en kleuren in de nieuwe zaak die hij met partner Stéphanie (49) heeft geopend in de Zuidstraat: Brocante Number Eight.
The post Benjamin en Stéphanie baten nieuwe brocantezaak uit in Veurne: “Antiek

Lees meer »

Van bescheiden eenmanszaak tot internationaal bedrijf: IGW viert 75 jaar vakmanschap

Op zaterdag 14 september vierde IGW, het vroegere Watteeuw, haar 75ste verjaardag in de Kampveldstraat in Oostkamp. Alle werknemers kregen op deze opendeurdag de kans om familie en vrienden uit te nodigen voor een fabrieksbezoek, wat die dag massaal werd gedaan. Het bezoek werd ook gekoppeld aan het zusterbedrijf BMT Aerospace in Oostkamp.
The post Van bescheiden eenmanszaak tot

Lees meer »