Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial uit als atleet: “We hebben altijd alles gegeven. En toch zijn we vaak in vraag gesteld”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek en zo’n verhaal kon schrijven met mijn familie, dat is iets dat ik vooral koester”, klinkt het in een interview in Le Soir. 

Meer krantenkoppen in België

Geraakt Van den Bergh in eerste ronde voorbij Dobey?

Nog geen week na de Flanders Darts Trophy wordt er in Amsterdam al opnieuw gespeeld. Dimitri Van den Bergh is ook op de World Series of Darts Finals van de partij. Stoot hij titelverdediger Michael van Gerwen in eigen land van de troon? Volg het hieronder live of kijk op VTM 2 of VTM GO!

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt een vaste waarde”

Het voorbije Ironmanweekend was een succes. Het evenement bracht zowel bij de deelnemers als de toeschouwers veel volk op de been in Knokke-Heist. De Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand, was voor de atleten een unieke beleving, al was een felle landwind misschien wel de grootste tegenstander.
The post Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »