Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.

Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 trekken de progressieve partijen Vooruit en Groen samen naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist.

De vorige keer was dat nog met lokaal Groen-voorzitter Luc Lierman als voorzitter. Gezien het kartel toen slechts één zetel haalde werd besloten het mandaat te delen: de eerste helft van de legislatuur kreeg Lierman het zitje en in de tweede helft toen sp.a en nu Vooruit kopvrouw Katrien Anteunis.

Rollen omgedraaid

Wat de volgorde op de lijst betreft worden de rollen nu omgedraaid: de lijst wordt getrokken door gemeenteraadslid Katrien Anteunis en Luc Lierman, een gepensioneerd onderwijzer, krijgt de tweede plaats.

De derde plaats is voor de jonge studente theologie en religiewetenschappen Fara-Fé Barbaix. Gepensioneerd huisarts Staf Dujardin is de lijstduwer. Opmerkelijk: de lijst van Vooruit-Groen telt 30 kandidaten en is daarmee net niet volledig gezien de gemeenteraad in Knokke-Heist 31 zitjes telt.

Het kartel laat verstaan dat deze verkiezingen in Knokke-Heist gaan over ‘de toekomst van jouw buurt’. “Vooruit-Groen is het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het. “Omdat je veilig met je kinderen naar school kan fietsen, omdat wijken groener en aangenamer worden, omdat je zorg in de buurt hebt en omdat straten niet enkel dienen voor verplaatsingen maar ook veel leven en ontmoeting.”

Mobiliteit

Op vlak van mobiliteit wil Vooruit-Groen gaan voor trager verkeer in woonkernen en extra fietspaden Verder wil de lijst komaf met gevaarlijke kruispunten. Het kartel vraagt ‘respect voor democratie’ met onder meer gemeenteraden die via livestream thuis te volgen zijn en het organiseren van volksraadplegingen voor grote projecten.

Qua armoedebestrijding wil het kartel inzetten op wijkwerkers die probleemsituaties detecteren, een uitbreiding van de sociale kruidenier en premies voor huishuur en schooltoelages. Rond huisvesting pleit het kartel resoluut voor meer sociale woningen in de kustgemeente.

Het volledige programma vind je via https://www.groenknokke-heist.be/programma en de kandidatenlijst via https://www.groenknokke-heist.be/kandidaten

(PDV)

The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »

Na gelekt seksfilmpje van Truiense politica: “Rondsturen is strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro”

Een kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen uit Sint-Truiden gooide vorige week plots de handdoek in de ring, nadat een oud seksfilmpje was opgedoken. Wie het filmpje rondstuurde, is volgens experts strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro. En sinds de wet in 2020 verscherpt werd, is het zelfs strafbaar om het filmpje aan iemand te tonen.

Lees meer »

Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Wij organiseren onze relatie op onze eigen manier”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »