WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.

“In de enquête werd gevraagd naar de mening van de inwoners over de thema’s mobiliteit, jeugd, groen, vrije tijd en cultuur en de dienstverlening van de gemeente. 250 inwoners vulden de vragenlijst in”, legt gemeenteraadslid Bart Coopman uit. “Met een score van 6 op 10 gaven de Stadenaars hun gemeente geen al te hoge score, al zijn de scores niet het allerbelangrijkste. Cijfers bewijzen alles en tegelijkertijd niets. Waar we heel aangenaam verrast door zijn, zijn de vele concrete aanbevelingen en voorstellen. Dat helpt ons echt vooruit.”

“Een van de opvallendste thema’s is mobiliteit. Er blijken heel wat klachten te zijn over de kwaliteit van de voet- en fietspaden en het vele zware verkeer in de dorpskernen. Daarnaast ergeren heel wat inwoners zich aan de zone 30. We merken daarin soms tegenstrijdige belangen. Het zal zaak zijn om maatregelen vanuit alle perspectieven kritisch te evalueren en ook duidelijker te communiceren aan de inwoners”, gaat Bart Coopman voort.

“Ook over het thema vrije tijd en cultuur bezorgden inwoners heel wat ideeën. Zo vragen veel Westrozebekenaars naar meer activiteiten om hun dorpsleven te versterken. De verenigingen pleiten dan weer voor meer en beter verdeelde subsidies en een evenementenloket dat mee helpt zoeken naar oplossingen bij het organiseren van evenementen. Ten slotte is er ook een duidelijke vraag naar meer sportaccommodatie. De resultaten geven ons heel wat inspiratie voor het opmaken van ons verkiezingsprogramma. De mening van de inwoners is voor ons heel belangrijk”, klinkt het. (BCH)

Het volledige rapport kan je lezen op www.westaon.be. Wie wil meewerken met WESTAON kan contact opnemen via [email protected].

The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Die fout met prinses Diana mocht niet nog eens gemaakt worden”: biograaf deelt onthullende details over prinses Kate

Precies een week geleden kwam prinses Kate (42) met het verlossende nieuws: ze is door de dokters kankervrij verklaard. De Britse royalty-auteur Robert Jobson (60), die al 30 jaar over dit onderwerp schrijft, komt dan ook niet geheel ontoevallig met een nieuwe biografie over de echtgenote van prins William (42). In gesprek met ‘Primo’ schetst hij wie prinses Kate écht

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »