Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.

Voor PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw zijn de plannen van de toekomstige Arizona-coalitie een frontale aanval is op de werkende klasse van dit land: “De btw op essentiële goederen verhogen, de accijnzen op brandstof verhogen, de loonindex aanvallen, mensen langer laten werken voor minder pensioen of de arbeidstijd onmogelijk maken… Het zijn maar een paar voorbeelden van de maatregelen die zijn uitgelekt.”

Petitie

Hij kondigde op Manifiesta de lancering aan van een petitie www.stoparizona.be om al die maatregelen tegen te houden. Volgens Raoul Hedebouw is de beslissing om de onderhandelingen uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen een bewuste keuze om de mensen te misleiden:

“Op een gegeven moment realiseerden deze partijen zich dat ze een dergelijk akkoord niet voor de verkiezingen konden maken, omdat niemand dan nog op hen zou stemmen. Ze hebben hun project alleen tijdelijk op pauze gezet tot na de gemeenteraadsverkiezingen.”

“We willen niet dat dit project wordt uitgesteld, we willen dat het volledig wordt opgedoekt. De werkende klasse verdient respect. Onze kracht tegenover degenen die ons willen verdelen is onze eenheid, onze diversiteit en onze solidariteit. Teken de petitie en vraag anderen dat ook te doen”, zei Raoul Hedebouw.

Verdubbeling van aantal verkozenen

De voorzitter van de PVDA sprak ook over de ambities van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen: “Op 13 oktober willen we nog groeien in de grote steden en verder doorbreken in andere gemeenten. We willen onze eerste verkozenen halen in vele gemeenten.”

“We willen het aantal verkozenen en het aantal gemeenten waar we verkozenen halen verdubbelen. We willen gaan van 150 naar 300 verkozenen en we willen vertegenwoordigd zijn in meer dan 70 gemeenteraden. Zo kunnen we de PVDA sterker maken en nog steviger verankeren op het terrein.”

Bouwpromotoren

Voor de PVDA zijn het belangrijke verkiezingen, want ook op lokaal niveau is er een fundamenteel debat. “Er is een strijd gaande over wie beslist hoe onze steden en gemeenten ontwikkeld worden en voor wie. Is dat voor en door de grote bouwpromotoren en vastgoedgroepen? Of kiezen we voor een beleid voor en met de bewoners zelf? Wij kiezen duidelijk de kant van de inwoners”, aldus Raoul Hedebouw.

Zijn partij maakte van het recht op huisvesting tot een van haar speerpunten. “Door mee te besturen en verandering af te dwingen, willen we onze partij nog meer verankeren en op lokaal vlak aantonen dat er alternatieven mogelijk zijn”, besluit Raoul Hedebouw.

The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Sigaretje roken? Eerst pijpen”: homokoppel riskeert celstraf voor grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in horecazaak

Een homokoppel riskeert voor de Brugse rechtbank een celstraf wegens aanranding en ongewenst seksueel gedrag ten aanzien van drie jobstudenten in hun Oostendse horecazaak. Een 15-jarig slachtoffer wist niet wat hij zag, toen hij in de kelder ‘bakken moest sorteren’.
The post “Sigaretje roken? Eerst pijpen”: homokoppel riskeert celstraf voor grensoverschrijdend gedrag bij jobstudenten in horecazaak appeared first on

Lees meer »

Laatste weekend voor bar José op Grote Kring: “We gaan feesten!”

Afgelopen maanden kon je in de sfeervolle pop-up bar José terecht voor kwaliteitsvolle wijnen, bieren en zuiderse tapas. Vrijdag 13 september gaan Marie Ryssaert, Karla Denoulet, Fien Dewaele en Kathelijn Breda hun laatste weekend in. “De tijd is echt voorbijgevlogen!” De uitgebreide tapaskaart wordt voor de laatste dagen vervangen door één gerecht: chili con carne.
The post Laatste weekend

Lees meer »

“Zeer onrespectvol”: Cesar Casier en Conrad Janssens niet blij met schampere opmerkingen van speurders in ‘Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Model Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), krijgen het zwaar te verduren. En dan gaat het niet over opmerkingen van kijkers, maar wel over de pijnlijke uitspraken van de speurders, schrijft TV Familie. “We zijn

Lees meer »

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »