Onweer op komst met kans op veel regen en rukwinden: KMI geeft code geel

We genoten zaterdag van een zalige nazomerweertje met temperaturen tot plaatselijk zelfs 29 graden. Maar het weer gaat omslaan. Het KMI geeft zelfs een code geel voor vanavond en vannacht wegens lokaal kans op veel neerslag en windvlagen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier Zwaantjes mikken op medailles in het WK skeeleren in Italië: “We hebben de parabolische bochten goed geoefend”

Vanaf dit weekend nemen vier renners van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde aan het wereldkampioenschap skeeleren deel. Al ruim een week geleden reisden ze al naar Italië zodat ze zich optimaal konden voorbereiden. Bondscoach Remi Hubert nam junior Lyssa Vansteenkiste en de seniores Indra Médard, Fran en Stien Vanhoutte in zijn tienkoppige selectie op. Fran Vanhoutte en Indra Médard zijn algemeen

Lees meer »

IN BEELD. Kevin De Bruyne brengt daags na nederlaag (en vlammend interview) bezoek aan UZ Jette: “Niet het moment om over voetbal te praten”

Rode Duivel Kevin De Bruyne heeft dinsdagvoormiddag samen met zijn vrouw Michèle Lacroix een bezoek gebracht aan het Ronald McDonald Huis aan het UZ Brussel in Jette. Over zijn uitspraken na de nederlaag tegen Frankrijk de avond voordien had hij niets meer te zeggen. “Dit is niet het moment om over voetbal te praten.”

Lees meer »

Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare”

Groen Roeselare heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de lijst staan maar liefst 26 nieuwe kandidaten. “We willen ons als enige echte progressieve lijst in Roeselare profileren.”
The post Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »

Jacky Lafon verklapt meer details over haar comeback als Rita in ‘Familie’: “Of er bij de bom iemand sterft…”

Jacky Lafon staat binnenkort opnieuw op de set van ‘Familie’. De actrice, die 24 jaar lang de rol van Zatte Rita in de VTM-soap speelde, werd gevraagd voor een verschijning in de midseasonfinale, die begin januari zal worden uitgezonden. Wordt dit haar comeback of sterft Rita bij de bom die in de aflevering zal ontploffen? “Er wordt heel mysterieus over

Lees meer »

Stuk van beschermde gevel in Brugge valt en doorboort voorruit van auto

In de Gulden Vlieslaan in Brugge is woensdagochtend een stuk van een beschermde gevel van grote hoogte naar beneden gevallen. Het grote geluk is dat er dat moment niemand passeerde. Een geparkeerde wagen liep wel grote schade op.
The post Stuk van beschermde gevel in Brugge valt en doorboort voorruit van auto appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »

Man (50) uit Diksmuide voor rechter na anderhalf jaar partnergeweld: “In onze cultuur bel je niet snel politie”

Een 50-jarige man uit Diksmuide riskeert een principiële straf omdat hij anderhalf jaar lang feiten van partnergeweld pleegde op zijn vrouw. Het gaat niet om zware feiten, en daarom vroeg de procureur maar een maand met uitstel. Volgens het slachtoffer gebeurden ze wel regelmatig. “In onze cultuur bel je nu eenmaal niet snel de politie.”
The post Man (50)

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »