Moet een spiraal onder verdoving geplaatst worden? ‘Ik merk vooral dat veel vrouwen met angst binnenkomen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging beleid rond bellen aan het stuur: “Mensen brengen niet alleen hun eigen leven in gevaar maar ook dat van anderen”

GSM-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge

De opleiding Business & Languages aan Vives Brugge werd voor het komende academiejaar grondig herzien. Studenten kunnen nu zelf kiezen welke vreemde talen ze willen studeren, met een grotere focus op praktijkgerichte projecten en de integratie van artificiële intelligentie (AI) in het curriculum.
The post Vernieuwde aanpak van de taalopleiding bij Vives Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cafébaas Kevin en Elke delen al 21 jaar lief en leed, nu stappen ze allebei in de politiek: “Leuk om samen op te komen voor onze stad”

Het is misschien wel dé verrassing van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. De bekende cafébaas Kevin Polfliet (47) van Het Maanlicht en zijn sympathieke echtgenote Elke Eggerickx (57) stappen samen in de politiek. Met CD&V kiezen ze allebei ook voor dezelfde lijst. “Ook al leggen we elk onze eigen accenten.”

Lees meer »

Bredense Aiko Vanparys speelt mee in toneelstuk ‘Afrodisia’ in MEC Staf Versluys: “Spannend voor eigen publiek”

Zestien jaar geleden is het alweer dat de toen achtjarige Aiko Vanparys haar eerste schuchtere stapjes op het toneel toen dat van de musical ‘Annie’ zette. Op 20 september mag de Bredense, die intussen docent woordkunst is aan de academie van Diksmuide, voor het eerst voor eigen publiek acteren. Die avond speelt het stuk ‘Afrodisia’ in het MEC Staf Versluys.

Lees meer »