Man overlijdt nadat hij in Samber was gesprongen om vrouw te redden in Charleroi

Een man die gisterenochtend in Charleroi in de Samber sprong om een jonge vrouw te redden, is overleden. Dat meldt het parket van Charleroi, dat daarmee een bericht van Sudinfo bevestigt. Het slachtoffer was de partner van de jonge vrouw, die door een verdachte in het water was geduwd. 

Meer krantenkoppen in België

Vier generaties op een rij: van Godelieve tot Lizanne, Marie en Lina

In Veldegem werd een driedubbel viergeslacht vereeuwigd op de gevoelige plaat. Op de foto herkennen we grootmoe Godelieve Van Damme (86) met haar dochter Beata Hollevoet (64). Beata’s dochters Charlotte Vanmullem (35), Tessa Vanmullem (36) en Sarah Vanmullem (38) zijn respectievelijk de mama’s van Lizanne (1), Marie (6) en Lina (3). (BC/foto BC)
The post Vier generaties op een

Lees meer »

Heidi De Pauw, ex-CEO Child Focus, wordt hoofd Belgisch ontwikkelingsagentschap in Jordanië: “Het is voor mij wel de logische volgende stap”

Na 12 jaar als CEO bij Child Focus, maakt Heidi De Pauw (52) de overstap naar Enabel. Bij het Belgische Ontwikkelingsagentschap wordt ze country director voor Jordanië. “Het is voor mij een logische volgende stap in mijn carrière”, zegt De Pauw. “Als ik zeg dat ik nieuwe horizonten wil opzoeken, dan doe ik dat.” Maar echt nieuw is de regio

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025

Vier jonge Bruggelingen kregen van het Brugse schepencollege een omgevingsvergunning voor de uitbating van een boulderzaal in een voormalige tegelzaak langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis.
The post Nieuwe boulderzaal in Sint-Kruis opent in februari 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or

Na twee jaar loopt het ‘Sneaker Gold’-project in Eperon d’Or ten einde. De sneakers vertrekken weer naar hun oorspronkelijke eigenaars. In het weekend van 14 en 15 september wordt er nog eerst een groot afscheidsfeest gegeven met gratis inkom en tal van activiteiten.
The post Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »