LIVE VUELTA. Bollentrui Soler gaat alleen op jacht naar bergpunten, peloton geeft vroege vlucht ruimte

De Vuelta kent een nieuwe leider. In de voorlaatste bergetappe greep Primoz Roglic de macht in de Ronde van Spanje. Zaterdag staat de koninginnenrit op het programma. Kan de Sloveen zijn bonus op de loodzware cols nog wat verder uitdiepen? Volg alle actie hier live. 

Meer krantenkoppen in België

Bredense Aiko Vanparys speelt mee in toneelstuk ‘Afrodisia’ in MEC Staf Versluys: “Spannend voor eigen publiek”

Zestien jaar geleden is het alweer dat de toen achtjarige Aiko Vanparys haar eerste schuchtere stapjes op het toneel toen dat van de musical ‘Annie’ zette. Op 20 september mag de Bredense, die intussen docent woordkunst is aan de academie van Diksmuide, voor het eerst voor eigen publiek acteren. Die avond speelt het stuk ‘Afrodisia’ in het MEC Staf Versluys.

Lees meer »

Wie is Laura Loomer (31), de extreemrechtse complotdenker die samen met Trump reist?

Laura Loomer vergezelde Donald Trump woensdag tijdens een herdenkingsplechtigheid van de wrede aanslagen van 9/11 in New York en zat dinsdag op zijn vliegtuig naar Philadelphia, waar het presidentiële debat plaatsvond met Kamala Harris. Daar maakte Trump geen al te beste beurt, onder meer door zijn uitspraak dat migranten in Ohio katten zouden eten. Een verzinsel dat hij bij Laura

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MEMORIAL VAN DAMME. Tweevoudig paralympisch kampioene Léa Bayekula opent avond met winst op 800 meter

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Vermoedelijke dader van joyride met ziekenwagen blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding bevestigd van de 21-jarige man die eerder deze week werd opgepakt voor het joyriden met een gestolen ziekenwagen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Eerder werd een 22-jarige verdachte al vrijgelaten onder voorwaarden. De politie is nog altijd op zoek naar de laatste inzittende en twee andere betrokkenen, die het gebeuren gefilmd zouden

Lees meer »

Expert seksueel geweld over mogelijke verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis: “Op het werk is de onmacht veel groter”

"Als iemand het slachtoffer wordt van seksueel geweld op het werk, heeft dat een grotere impact dan wanneer het bijvoorbeeld op straat gebeurt." Dat zegt Ines Keygnaert (Universiteit Gent), professor seksuele en reproductieve gezondheid, gespecialiseerd in geweld. Ze reageert op de gebeurtenissen in de gevangenis van Antwerpen, waar een maatschappelijk assistente zou zijn verkracht door een gedetineerde.

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

“Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek

De naam van Ann Deseintebein zal je op zondag 13 oktober niet op de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen terugvinden. Na lang wikken en wegen heeft de Ichtegemse politica beslist om een punt te zetten achter haar 25-jarige politieke carrière.
The post “Mijn papa is nu mijn prioriteit”: Ann Deseintebein stapt definitief uit de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »