Italiaans artiest Rubel Medini stond in 2019, maar nu ook twee maanden in zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge: “Brugge is tot nu toe mijn favoriet!”

Pas 24 jaar is Rubel Medini uit Italië en hij zag al heel veel van de wereld. Dat komt door zijn act die hij brengt. Er staat zelfs al maar liefst vijf Guiness World Records op zijn naam. Tijdens de zomer van 2019 stond hij voor de eerste keer in de zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge. Sinds 19 juli jl. is hij er terug te zien in de zomershow ‘Hot Summer Night’. Zaterdag 28 september is zijn laatste voorstelling en op die dag staat hij maar liefst al de 33ste keer in deze zomershow op het podium van Het Witte Paard.

Sinds zijn vorige reeks voorstellingen bleven we Rubel via sociale media volgen. We hadden ook contact via messenger en vernamen dan zijn voorliefde voor de muziek van Tiziano Ferro uit Italië, waar we zelfs in 2003 (jawel, 21 jaar geleden) eens een interview mee hadden in een sjiek hotel in Brussel. De sweater die we toen als cadeau kregen, gaven we recent aan Rubel af (zie andere bijdrage in de PADI SHOW). Van de gelegenheid maakten we ook gebruik om even te praten met Rubel over zijn aanwezigheid in West-Vlaanderen én hoe moeilijk zijn act precies is. Rubel brengt één van de beste rola-rola-acts ter wereld. Hij klimt als artiest op steeds hogere torens, die hij bouwt van willekeurige objecten als buizen, balken of basketballen.

Hoe lang oefen je dit beroep al uit en hoe is het eigenlijk begonnen?

Rubel: “Ik groeide op in een circusfamilie. Toen ik zes of zeven jaar oud was, begon ik met jongleren. Ik werd dus jongleur. Deze act heeft eigenlijk niets te maken met wat ik het leukst vind. Op een dag zei mijn moeder: “Waarom probeer je deze act niet?” Maar ik was bang omdat het best gevaarlijk is. Ik zei: “Nee, dat is niets voor mij.” Helaas is mijn moeder tien jaar geleden overleden aan kanker. Twee maanden later besloot ik om toch met deze act te beginnen. Toen was ik al veertien jaar jong en dat was vrij laat om eraan te beginnen. Toch zette ik door. Alles was nieuw voor me, omdat ik het nog nooit had geprobeerd. In het begin was het echt moeilijk. Ik moest alles helemaal in mijn eentje aanleren. Het is inderdaad dankzij mijn moeder dat ik eraan begon, ondanks dat ik er laat aan begon.”

Rubel Medini in de binnentuin van HWP in Blankenberge. © PADI/OBI

Een ontroerend verhaal! In welke landen trad je al allemaal op?

Rubel: “Och, ik trad al bijna in heel de wereld op. Ik ben afkomstig uit Italië, maar ik was ook al in Spanje, Portugal, Amerika, Griekenland, Dubai… Bijna overal!”

Wauw, dat is gek! Hoe moeilijk is de act die je doet? En wat zijn je dagelijkse voorbereidingen? Word je nooit moe van steeds hetzelfde doen?

Rubel: “Oké, het is fysiek niet zo moeilijk, omdat je lichaam eraan went, maar het gaat meer om de mentale voorbereiding. Je loopt altijd risico. De angst om een fout te maken is groot, omdat wanneer je niet 100% gefocust bent, zelfs de kleinste fout gevaarlijk kan zijn. Daarom is het belangrijk om gefocust te blijven. Elke dag train ik zowel mijn lichaam als mijn geest. Als je er niet helemaal bij bent, kan je gemakkelijk gewond raken. En nee, ik word het niet moe. Ik kan mij ook geen vermoeidheid permitteren omdat het zo spannend is. Het is niet alsof ik elke dag precies hetzelfde doe. Het lijkt misschien hetzelfde, maar het voelt elke keer anders omdat er altijd iets kan gebeuren. Je kunt de controle verliezen, zelfs als je ervaren bent.”

Als het misgaat, is dat dan vooral door een gebrek aan focus?

Rubel: “Ik denk dat het inderdaad in 99% van de gevallen komt door een gebrek aan focus. Je weet hoe je het moet doen, maar als je valt, komt dat omdat je geest er niet bij is.”

Rubel Medini in de ingang van HWP in Blankenberge. © PADI/OBI

Hoe lang duurde het vooraleer je deze act onder de knie had?

Rubel: “Ik begon jaren geleden, en ik was hier ongeveer vijf jaar mee bezig. Het kostte minstens vier of vijf jaar hard werken om het echt te beheersen, maar ik groei nog steeds. Elk jaar bedenk ik nieuwe trucs en duw ik mezelf verder. Enkele jaren geleden brak ik mijn eerste Guinness World Record. Sindsdien werk ik eraan om er meer te breken. Elk jaar probeer ik mezelf te verbeteren. Nu heb ik als doel om zes records te breken. We zullen zien hoe het gaat!”

Hoelang moet je oefenen voordat je een act doet voor een show?

Rubel: “Heb ik een vrije dag, dan oefen ik drie à vier uur. Dat is geen probleem. Op showdagen oefen ik meestal maar vooaf één uur om mezelf te onderhouden. Je mag niet teveel doen voor een show, anders word je moe. Ik werkte eens in Europa Park in Duitsland, waar we vier shows per dag deden. Dat was zwaar wegens de verschillende uren: ‘s morgens, ‘s avonds.. Het was hectisch. Ik moest iedere keer zeker 100% gefocust zijn.”

Wat zijn je beste herinneringen? In welk land of tijdens welke act?

Rubel: “Oh, 100% Hollywood! Ik trad op met Cirque du Soleil in het Dolby Theatre, waar ze de Oscar-ceremonie houden. Er waren 3.500 mensen en die stonden allemaal recht te applaudisseren. Dat was geweldig. Optreden in dat theater was onwerkelijk, en backstage alle foto’s zien van eerdere Oscar-winnaars maakte het nog specialer. En dan ook nog eens met Cirque du Soleil.”

Word je nooit moe van constant reizen en altijd op andere locaties te verblijven?

Rubel: “Niet echt, maar soms heb ik wel rust nodig. Ik bracht twee jaar in Amerika door. Toen ik naar Europa terugkwam, ging ik direct van het ene contract naar het andere. Ik ben niet moe van wat ik doe, maar soms ben ik in het algemeen wel moe. Een beetje rust zou fijn zijn.”

Rubel bij de affiche van ‘Hot Summer Night’. © PADI/OBI

Is dit je tweede keer in West-Vlaanderen?

Rubel: “Ja, vijf jaar geleden was de eerste keer.”

Wat vind je van West-Vlaanderen? Heb je hier al mooie plekken bezocht?

Rubel: “Deze zomer heb ik al wat meer kunnen verkennen. Ik ben in Brugge geweest, wat ik echt leuk vond omdat het klein en charmant is. Ik had niet verwacht dat het zo cool zou zijn. Ik ben ook in Knokke en Brussel geweest. Brugge is tot nu toe mijn favoriet.”

Proefde je al Belgische chocolade?

Rubel: “Eerlijk, neen! Maar dat ga ik zeker nog doen. Op mijn volgende vrije dag ga ik ervoor.”

Denk je dat dit je laatste keer in Het Witte Paard is of kom je toch nog terug?

Rubel: “Ik zou graag terugkomen, maar dan met méér trucs. Ik probeer altijd te verbeteren. Het mag dus niet dezelfde act zijn. Het moet elke keer anders zijn. Ik hoop terug te komen en iets nog moeilijker te laten zien. Toen ik dit jaar terugkwam, voelde ik me een beetje emotioneel, omdat dit een van mijn eerste contracten was, en nu keer ik terug met zoveel meer ervaring. Ik voel nu méér druk, omdat ik moet laten zien dat ik ben gegroeid in mijn act.”

Waar ga je na deze zomershows in Blankenberge naartoe?

Rubel: “Las Vegas! Ik heb daar een competitie en ik blijf ongeveer 20 dagen in Las Vegas. Daarna ga ik naar Oostenrijk, Duitsland en Denemarken.” (PADI & OBI)

Wil je Rubel Medini in de ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge nog eens aan het werk zien? Dat is nog mogelijk tot en met zaterdag 28 september. Data, info en tickets via www.witte-paard.be – 070 250 200 (0,30 euro/minuut).

The post Italiaans artiest Rubel Medini stond in 2019, maar nu ook twee maanden in zomershow van Het Witte Paard in Blankenberge: “Brugge is tot nu toe mijn favoriet!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdvereniging Rode Valken is weer uit de startblokken

Wekelijks kunnen kinderen op zaterdagnamiddag aan het Jeugdpad terecht bij de Rode Valken voor een namiddag vol spelplezier. Daar zorgen hoofdleider Annick Garsbeke, het leidersteam met Yana Panesi, Jonas Blontrock, Jari Beirens, Noa Panesi, Krin Therry, Toon Driesen en Daan Driesen voor. Ook kan de jeugdvereniging altijd rekenen op de hulp van de vrijwilligers Marleen,
The post Jeugdvereniging Rode

Lees meer »

KIJK. Vorig jaar kreeg veteraan Aaron (46) als eerste ooit een oogtransplantatie, herstel is “opmerkelijk” goed verlopen

Drie jaar geleden verloor de Amerikaanse veteraan Aaron James (46) bijna zijn volledige gezicht tijdens een werkongeval. Tijdens een marathonoperatie zorgden 120 dokters en verplegers ervoor dat Aaron een nieuw gezicht kreeg en er werd voor het eerst een volledig oog getransplanteerd. Ruim een jaar later blijkt het herstel zo goed verlopen te zijn dat de dokters hopen dat hij

Lees meer »

Pasgeboren dwergnijlpaard uit Thaise zoo gaat viraal, maar dier wordt ook slachtoffer van haar eigen populariteit

De hele wereld is in de ban van een babydwergnijlpaardje dat 2 maanden geleden geboren is in een zoo in Thailand. Dankzij een populair TikTok-acount gaat het dwergnijlpaardje viraal, maar het jonge dier is ook slachtoffer van haar eigen populariteit. Zo gooien bezoekers soms met voorwerpen of water om haar wakker te maken. De directeur van de zoo roept bezoekers

Lees meer »

Familievriend onthult nieuwe details over affaire Dave Grohl: “Hij woont niet langer bij zijn gezin”

“Hij was niet bij de geboorte, maar hij heeft zijn dochter wel al verschillende keren gezien.” Er zijn nieuwe details opgedoken over de affaire van Dave Grohl (55). Eerder deze week maakte de rocker bekend dat hij zijn vrouw bedrogen heeft en in het geheim een kind verwerkt heeft. Volgens een familievriend is Grohls minnares echter geen onbekende. “Hij kent

Lees meer »

Twerkende Miley Cyrus en Britney Spears met slang: dit waren de meest iconische momenten van de MTV Video Music Awards

Van de beruchte kus tussen Madonna (66) en Britney Spears (42) tot de vleesjurk van Lady Gaga (38). De MTV Video Music Awards (VMA) hebben al voor veel memorabele scènes uit de pop-en rockgeschiedenis gezorgd. Benieuwd welke superster volgende nacht de show zal stelen en een plaatste opeist in het rijtje iconische momenten op dat wij voor u een rij

Lees meer »

BOS+ gaat in beroep tegen nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem

De natuurorganisatie BOS+ stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwisting en tekent zo beroep aan tegen de nieuwe stelplaats van De Lijn in Wondelgem. BOS+ vindt dat er onvoldoende gezocht is naar alternatieve locaties. Er was al protest van buurtbewoners en wetenschappers, volgens hen ligt er een historisch moeras. Milieuactivisten bezetten al sinds eind juni de site.

Lees meer »