Is Nederland straks een eiland rijker? Oostelijke deel van Schiermonnikoog dreigt af te scheuren

Schiermonnikoog, een van de bewoonde Nederlandse waddeneilanden, kan een deel van zijn land kwijtraken. Een geul maakt de afstand tussen de Waddenzee en de Noordzee steeds kleiner. "Als de huidige trend zet zich voortzet, dan zou het kunnen dat het over 5 jaar doorbreekt", zegt Arjen Kok van de stichting Verdronken Geschiedenis. 

Meer krantenkoppen in België

Gedenksteen voor de Poolse bevrijders

Tachtig jaar geleden reed generaal Stanislas Maczek met de Eerste Poolse Pantserdivsie Ieper binnen via de Polenlaan. Ter herdenking van die historische gebeurtenis en als eerbetoon aan de Poolse bevrijders onthulde de Koninklijke Oud-Strijdersbond Ieper-Zillebeke 40-45 een nieuwe gedenksteen in de Polenlaan nabij de bibliotheek.
The post Gedenksteen voor de Poolse bevrijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen de Arizona-partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Niet iederéén kreeg z’n geld terug op ‘Dag van 22 miljard’: honderden Belgen wachten nog op centen uit staatsbon van vorig jaar

Bijna 1.000 Belgen die vorig jaar hadden ingetekend op de populaire ‘Van Peteghem-bon’ hebben hun geld nog niet teruggekregen. Dat bevestigt het Agentschap van de Schuld. Nochtans moest dat geld samen met de interesten vorige woensdag weer op ieders rekening staan. “We behandelen deze gevallen met de nodige zorg tot alles is opgelost”, klinkt het.

Lees meer »