Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor waren de prestaties van Glen Cuyle tijdens afgelopen Olympische Spelen in Parijs.

Dat de sport in Ingelmunster tijden van hoogconjunctuur kent, heeft heel veel te maken met de enorme inspanningen die de gemeente levert om zijn clubs de beste sportaccommodatie aan te bieden. Ook is het sportcentrum momenteel één groot bouwwerf, want er wordt werk gemaakt van een vierde sporthal om alle clubs voldoende trainingsactiviteiten te kunnen geven. Al die inspanningen zorgen ervoor dat Ingelmunster sportief op de kaart wordt gezet. Zopas mocht het ook zijn allereerste olympiër in de bloemetjes zetten. De 21-jarige Glen Cuyle. Glen is wereldtop aan de ringen. Hij behaalde een achtste plaats op de Spelen in Parijs, goed voor een olympisch diploma en dat werd extra gevierd op het gemeentehuis in aanwezigheid van zijn familie en vrienden.

Respect

Het was schepen van Sport Jan Rosseel die fier als een gieter de 21-jarige olympiër in de raadszaal welkom heette. “Het is de aller eerste keer in de sportgeschiedenis van de gemeente dat we dit mogen meemaken en we zijn daar bijzonder fier over. Wat Glen wist te bereiken, is een unieke prestatie in een al even uniek discipline zoals de ringen. Jarenlange zware inzet op trainingen leverden Glenn een olympisch diploma op, goed voor een achtste plaats op de wereld ranglijst”, opende schepen Rosseel.

“Voor Glen waren het zijn allereerste Olympische Spelen, waar hij meteen een opmerkelijke prestatie wist neer te zetten. In de finale koos Glen voor een triple salto bij de afsprong, wat een gedurfde keuze bleek. Helaas ging het bij de landing niet helemaal zoals gepland zodat een kostelijk punt verloren ging en uiteindelijk de achtste plaats opleverde. Nu weten we dat je in staat bent om te gaan voor het allerhoogste en daar hebben we met zijn allen diep respect voor.”

Het leger

Ook Glen mocht even de micro nemen. “Ik kan alleen heel Ingelmunster bedanken om zo achter mij te staan. Die ondersteuning heeft een atleet nodig om ermee door te gaan en op het hoogte niveau te kunnen presteren.”

We informeerden ook nog even naar de toekomst van de olympiër. “Om nog meer en beter te kunnen trainen, ga ik bij het leger waar ik alle trainingsfaciliteiten krijg.”

The post Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”
The post Zussen Marlies en Lien openen

Lees meer »

Hoe dode vis kan zwemmen en zoogdieren door hun anus kunnen ademen: dit zijn de winnaars van de Ig Nobelprijzen

Afgelopen nacht zijn de Ig Nobels 2024 uitgereikt, een knipoog naar de echte Nobelprijzen die vanaf volgende maand worden uitgedeeld. Tien merkwaardige onderzoeken kregen er een speciale vermelding. Groeit hoofdhaar op het zuidelijk halfrond in een andere richting? Wat klopt er van beweringen over mensen die buitengewoon oud worden? En wat is het nut van kunnen ademen door je anus?

Lees meer »

Acht migranten omgekomen bij poging om Kanaal over te steken

Afgelopen nacht zijn 8 migranten omgekomen bij een poging om het Kanaal over te steken en het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. 6 overlevenden, onder wie een baby, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er dit jaar al minstens 46 migranten verdronken in het Kanaal.

Lees meer »

Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen”

Diefstallen uit (bestel)wagens zijn al een aantal maanden een ware plaag in West-Vlaanderen. De politie van Ieper kon afgelopen weekend alvast enkele mogelijke dieven oppakken.
The post Twee verdachten van diefstallen uit bestelwagens opgepakt in Zonnebeke: “Buit van eerdere inbraak gevonden in hun wagen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »

Ryan Wesley Routh: een man die zó voortvarend naar het goede streeft, dat iedereen hem teleurstelt en hij daar agressief van wordt

Een echte patriot. Zo oogt Ryan Wesley Routh (58) op de recentste foto’s die hij postte. Met de Amerikaanse vlag op zijn T-shirt en diezelfde stars and stripes op zijn jas genaaid. Hij zou tot het MAGA-kamp kunnen behoren — de aanhangers van Trumps slogan ‘Make America Great Again’ — en in 2016 stemde hij nog voor de man die

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »