Zilveren medaille voor Peter Genyn in finale 100 meter (T51) op de Paralympische Spelen, Roger Habsch eindigt zesde

Peter Genyn behaalt zilver in de finale van de 100 meter in de T51-klasse. De Canadees Cody Fournie gaat met goud aan de haal. Roger Habsch, de tweede Belg die aan de race begon, eindigt als zesde. Lees meer bij onze collega’s van Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

China laat Amerikaanse predikant vrij die bijna 20 jaar vastzat

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

Politie waarschuwt voor verkeershinder tijdens EK wielrennen in Hasselt en Heusden-Zolder: “Navigeer met Google Maps of Waze, die houden rekening met omleidingen”

De lokale politie van Heusden-Zolder en Hasselt waarschuwen voor ernstige verkeershinder tijdens het EK wielrennen dat morgen van start gaat. Woensdag en donderdag worden de tijdritten in Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven gereden. Van vrijdag tot zondag worden de verschillende wegritten afgewerkt, dan passeren de renners ook in Haspengouw. De politie raadt automobilisten aan om tijdens het EK te navigeren met

Lees meer »

Chirojongens tevreden met opkomst op de startdag

Zondag 8 september was de startdag bij de Chirojongens. Hun lokaal is in de Leysafortstraat 26. “De opkomst was even groot als vorig jaar”, zegt groepsleider Dave Vantyghem. “Er zijn zo’n 25 procent nieuwe leden bijgekomen. We zijn tevreden en zijn benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Iedereen is altijd welkom.” Naast Dave is
The post Chirojongens tevreden

Lees meer »