Studenten KULeuven moeten bezet gebouw ontruimen op bevel van rechter

De pro-Palestijnse studenten die het collegegebouw De Valk van de KULeuven bezetten, moeten het gebouw ontruimen. Dat heeft de vrederechter vrijdag beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

2 verdachten in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) mogen gevangenis verlaten

2 verdachten, een 53-jarige vrouw en een 28-jarige man, die waren aangehouden in het onderzoek naar de dood van het 11-jarige meisje Firdaous, mogen de gevangenis verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het meisje stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. De vrouw is onder elektronisch toezicht geplaatst, de man mocht de

Lees meer »

Logistiek bedrijf Eutraco investeert 14 miljoen in “grootste elektrische vrachtwagenvloot van België” 

Logistiek bedrijf Eutraco uit Roeselare investeert 14 miljoen euro in 50 nieuwe elektrische trucks, waardoor een derde van hun vloot elektrisch wordt. De vrachtwagens zullen vooral vanuit de site in Willebroek vertrekken. Daar worden ze opgeladen met energie uit zonnepanelen. "Duurzaam transport met elektrische voertuigen is wel degelijk mogelijk aan dezelfde prijs", zegt CEO Serge Gregoir.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt”

“Nog eentje kan de laatste zijn”, met die slogan lanceert Essevee een campagne die iedereen moet aanmoedigen om bewust na te denken over de gevolgen van alcohol achter het stuur.
The post Voetbalclub Zulte Waregem lanceert verkeerscampagne: “Te vaak wordt gedacht dat één glas extra geen verschil maakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

“We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”: Nainggolan blikt in podcast terug op nachtelijke escapades met Brozovic

Met Radja Nainggolan (36) is het nooit saai. In de podcast Gurulandia sprak de voormalige Rode Duivel openhartig over zijn periode in Italië. Ook het uitgaansleven kwam uitvoerig aan bod. Vooral met Marcelo Brozovic maakte de ex-speler van onder meer Inter, AS Roma en Antwerp heel wat mee. “We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”, klinkt

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »