Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.” 

Meer krantenkoppen in België

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

Feestcomité klaar voor druk kermisweekend

Het feestcomité is klaar voor drie dagen kermis, te beginnen met een quiz op vrijdagavond in sportzaal Rethorica. Deelnemen kost 24 euro per groep. Op zaterdag is er vanaf 18 uur beenhesp met frietjes en groenten of veggie. Kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro, ijsje inbegrepen, voor 12- tot 16-jarigen is de prijs 15
The post Feestcomité klaar

Lees meer »

Verkiezingsstunt of noodzakelijke maatregel? Ophef rond GAS-boetes vanaf 14 jaar in Kortrijk

Met een ruime meerderheid keurde de Kortrijkse gemeenteraad maandag de invoering van GAS-boetes voor jongeren vanaf 14 jaar goed. Groen omschrijft het als een ‘platte verkiezingsstunt op kap van de 14-jarigen’, voor Vlaams Belang is het niet meer dan een schijnoplossing. Burgemeester Van Quickenborne ziet het dan weer als een welgekomen maatregel in de strijd tegen jeugdcriminaliteit.
The post

Lees meer »

Kermis Kaffee in de Kloostertuin in Wevelgem: “Animatie voor iedereen”

Even zin om te verpozen na een druk kermisbezoek, of zoek je een rustig plekje even weg van de drukte van Surplatse? De Hark Van Noah bouwt voor de tweede maal de Kloostertuin om tot Kermis Kaffee. Een ‘Bitterballenbingo’, een ‘Frikandellenfret’ en een ‘Dansvloerkwis’ laten vermoeden dat het er gezellig zal aan toegaan.
The post Kermis Kaffee in de

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »