Nieuw sport- en jeugdcomplex opent in Nieuwpoort: “We willen sport en jeugd linken aan elkaar”

In het sportpark in Nieuwpoort, opent vanavond het nieuwe jeugd- en sportcomplex. Het wordt een plek waar kinderen, jongeren en verenigingen samenkomen. Er is een sporthal in het nieuwe complex, maar ook de jeugddienst zit er, die daar onder andere de speelpleinwerking en naschoolse opvang organiseert. 

Meer krantenkoppen in België

Eerste commerciële ruimtewandeling op komst? SpaceX lanceert Polaris Dawn-missie

Vandaag om 9.38 uur Belgische tijd staat de lancering van de Polaris Dawn-missie door SpaceX gepland, waarmee mogelijk de eerste commerciële ruimtewandeling ooit zal plaatsvinden. De missie, onder leiding van miljardair Jared Isaacman, markeert meerdere primeurs, zoals de verste bemande ruimtevlucht sinds de Apollo-missies en de eerste astronautes die zo ver de ruimte in reizen.

Lees meer »

Maakt artificiële intelligentie binnenkort theatervoorstellingen voor Gents stadstheater? NTGent stelt nieuwe digitale medewerker Alva Ishii voor

Het Gentse stadstheater NTGent stelt zijn nieuwe medewerker voor: Alva Ishii. Geen echt persoon, maar een experiment met artificiële intelligentie. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst zelf theaterstukken maakt, maar ook helpt bij andere taken binnen het stadstheater. Met het inzetten van AI stelt NTGent de vraag waarom we de ontwikkeling van AI enkel en alleen overlaten

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »