Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.

“We hebben drie lussen uitgepijld in Meulebeke”, aldus mede-inrichter Erry Vandenbussche. “Er zijn lussen van 6 km, 10,5 km en 12,5 km, zowel voor wandelaars als voor lopers. Deze lussen vertrekken en komen aan in Ter Borcht.”

“De eerste 400 ingeschreven betalende deelnemers ontvangen een goodiebag met lokale producten. Er wordt een speciale goodiebag voorzien voor kinderen. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro bij voorinschrijving en 12 euro de dag zelf voor volwassenen. Kinderen jonger dan 7 jaar nemen gratis deel, kinderen tussen 7 en 12 jaar betalen 5 euro.”

“Zijn er meer dan 400 deelnemers, dan kunnen deze mensen inschrijven aan 2 euro. De start is aan ons Loopkot dat zich bevindt tussen het speelplein en het kabouterbos. Alle deelnemers zijn verzekerd. We organiseren die dag ook nog een reuzetombola ‘altijd prijs’.”

Ook voor wandelaars

“Dit initiatief is een verderzetting van het project dat we in 2001 in het leven geroepen hebben”, neemt Pieter Vanneste, die aan de basis lag van Start to Run in Meulebeke zo’n 23 jaar geleden, over. “Toen hadden we ons lokaal nog in de barakken op de looppiste rond het voetbalterrein.”

“Nu huizen we, dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers, in een up-to-date lokaal. Nu het wandelen ook steeds meer populair wordt, ben ik blij dat Kristof Verfaillie zich over die groep ontfermt.”

“We verheugen ons dat deze initiatieven veel sportief volk lokken. Onze club telt 280 leden en stijgt nog steeds. Toch een grote proficiat aan onze Meulebeekse vrienden voor dit initiatief”, besluit Karel Cannaert van AV Molenland.

(LB)

Inschrijven via www.avmo.be

The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Na commotie op gemeenteraad: oppositie in Heuvelland mag rapport van Audit Vlaanderen inlezen

In Heuvelland zullen de gemeenteraadsleden van de oppositie, dat zijn CD&V en N-VA, deze week nog het rapport van Audit Vlaanderen krijgen. Dat heeft burgemeester Wieland Demeyer (Gemeentebelangen) beloofd. Maandagavond verliet de voltallige oppositie uit protest de gemeenteraad, omdat ze het rapport van Audit Vlaanderen niet mochten inzien. Dat onderzoek kwam er na een melding over mogelijke fraude in Heuvelland.

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »