Franse keten Chaussea mag Bristol-winkels overnemen

18:13 De Franse schoenwinkelketen Chaussea neemt 62 winkels van Bristol over. Nog twaalf winkels komen in handen van andere ketens. De resterende winkels gaan failliet. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het werken in Plopsaland: “Arbeidsauditeur spreekt zich enkel uit over strafrechtelijke luik”

Het onderzoek van de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland spreekt zich enkel uit over het strafrechtelijke luik. Het onderzoek spreekt zich daarentegen niet uit over het functioneren van een aantal voormalige werknemers, zo reageert Studio 100 dinsdag.
The post Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie betaalt de miljoenenfactuur van alle geschrapte vluchten?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Lees meer »

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Jeugdvereniging Rode Valken is weer uit de startblokken

Wekelijks kunnen kinderen op zaterdagnamiddag aan het Jeugdpad terecht bij de Rode Valken voor een namiddag vol spelplezier. Daar zorgen hoofdleider Annick Garsbeke, het leidersteam met Yana Panesi, Jonas Blontrock, Jari Beirens, Noa Panesi, Krin Therry, Toon Driesen en Daan Driesen voor. Ook kan de jeugdvereniging altijd rekenen op de hulp van de vrijwilligers Marleen,
The post Jeugdvereniging Rode

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

“Ik won de strijd die al bij mijn geboorte begon”: paralympisch kampioene Léa Bayekula is blikvanger op Memorial Van Damme

Noem haar geen ster of idool, want zo voelt ze zich niet. Léa Bayekula (29), vrijdag een van de blikvangers op de Memorial, wil wel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor kinderen die net als zij met een handicap leven en voor wie haar twee gouden medailles op de Paralympische Spelen bewijzen dat topsport geen onbereikbare droom hoeft te zijn.

Lees meer »