Beeldhouwwerk onthuld voor asbestslachtoffers in Kapelle-op-den-Bos

In het centrum van Kapelle-op-den-Bos is een monument ingehuldigd voor de asbestslachtoffers in de gemeente. Het bronzen beeldhouwwerk met de titel "Ademloos" is van de hand van kunstenaar Guido Van Causbroeck. Vanuit de vereniging van asbestslachtoffers leefde al langer de vraag naar een plek voor bezinning. 

Meer krantenkoppen in België

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau Award voor inspanningen inzake medewerkerswelzijn

D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge heeft bij de uitreiking van de Gault&Millau Catering Awards in Tour et Taxis in Brussel, de award voor HR in ontvangst mogen nemen. Deze nieuwe award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, erkent cateringbedrijven die uitzonderlijke inspanningen leveren op het gebied van medewerkerswelzijn.
The post D’s Deldycke Traiteurs uit Brugge wint Gault&Millau

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester neemt maatregelen na toenemende overlast in Roeselare: extra camera en identiteitscontroles

In de omgeving tussen de site Trax, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme. Niettegenstaande de reeds genomen kordate maatregelen en het aanklampend beleid van Stad en politie hun vruchten afwerpen, neemt de burgemeester een bijkomend besluit die aan

Lees meer »

Belle Pérez viert 25 jaar carrière met jubileumconcert: BV’s overstelpen zangeres met felicitaties

Belle Pérez (48), de vurige Belgisch-Spaanse uit Limburg, viert dit jaar haar indrukwekkende 25-jarige carrière. De zangeres trakteert daarom haar fans op een jubileumconcert in de Lotto Arena en ze kan daarom op veel felicitaties rekenen van collega-BV’s. Ook Jeroen Van der Boom (52) en Natalia (43) zullen van de partij zijn, en die laatste is heel enthousiast: “We gaan

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Biden niet onder indruk van Russisch dreigement aan NAVO

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal deze maand nog zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden ontmoeten. Hij zal hem dan “het overwinningsplan” van Oekraïne op Rusland voorstellen. “De oplossingen zijn allemaal met elkaar verbonden en zullen Oekraïne voldoende kracht geven op het pad richting vrede”, klonk het op een persconferentie in Kiev. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in

Lees meer »

“Niemand heeft baat bij wildgroei aan lokale trajectcontroles, behalve de gemeentekassen”

De Vlaamse gemeenten haalden vorig jaar 124 miljoen euro aan boetes op. Een record. En dat is voornamelijk te danken aan de spectaculaire opmars van lokale trajectcontroles. “Zelfs in gemeenten en dorpen waar amper ongevallen gebeuren, hingen ze de voorbije jaren tal van camera’s op”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat burgers dat als een vorm van pesten beschouwen, is niet

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »