24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Het geld in kwestie komt van zeevaarders die aanmeren in de haven van Zeebrugge en die om naar huis terug te keren een soort visum aankopen om door ons land te reizen. Afhankelijk van hun thuisland kost hen dat tussen de 25 en 90 euro, cash te betalen aan de scheepvaartpolitie.

Dat geld wordt in een kluis bewaard en om de zoveel tijd naar de bank gebracht en op een rekening van Buitenlandse Zaken gestort. De medewerker die daarvoor verantwoordelijk is, was enkele maanden in ziekteverlof en ontdekte bij terugkeer dat er 24.000 euro ontbrak.

Beveiligde zone

Een administratieve vergissing, een verkeerde berekening of een slordigheid worden intussen uitgesloten. Volgens een woordvoerster van de federale politie, An Berger, wordt uitgegaan van diefstal. “We laten alle pistes open, dus ook de mogelijkheid dat dit door een politieman of -vrouw is gedaan. Als dat zo is, dan is het een regelrechte schande. Laat ons daar heel duidelijk over zijn.”

In de kluis raken zou voor externen zowat onmogelijk zijn. Nog los van het openen van de kluis zelf zijn een pasje en een code nodig om in een beveiligde zone te raken.

The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het wielrennen begon te wegen op mijn gezinsleven”: ex-Europees kampioen Sean De Bie is nu wijnboer

“Ik ben op het juiste moment gestopt met koersen.” Voormalig profrenner Sean De Bie (32) – ook bekend van de docusoap ‘Jonge benen’ – schoolde zich om tot wijnboer en -handelaar met een eigen wijngaard. In ‘Primo’ blikt hij terug op zijn Europese kampioenentitel, zijn zwaar ongeval, waar zijn passie voor wijn vandaan komt en waarom zijn vrouw Sofie blij

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Israëlisch leger: ” Amerikaans-Turkse activiste onbedoeld gedood door kogel”

Het Israëlische leger noemt het “heel waarschijnlijk” dat een schot van een soldaat “onrechtstreeks en onbedoeld” een Amerikaans-Turkse activiste gedood heeft. Dat blijkt uit eigen onderzoek. Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Het Israëlische leger meldt dat een “terroristisch commandocentrum” aangevallen werd.Volg alle ontwikkelingen in het

Lees meer »

Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge

Zaterdag ging ‘Het Verjaardagsboek’, de nieuwe Bumba-show, in première in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Deze nieuwe theatertour is een feesteditie, want het clowntje Bumba, de vriend van de allerkleinsten, mocht dit jaar 20 kaarsjes uitblazen.
The post Bumba show: ‘Het Verjaardagsboek’ komt ook naar Roeselare, Oostende en Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Songfestival”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »