Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.

Het verkeersongeval gebeurde woensdagavond om 21.50 uur in de Tinnenburgstraat in het centrum van Torhout. Een 23-jarige man uit Brugge kwam van rechts met zijn koersfiets in de Tuinstraat en naderde het kruispunt met de Tinnenburgstraat. Daar reed een 49-jarige man in zijn Mercedes Vito rechtdoor en kwam het tot een aanrijding. De wielertoerist werd door de klap achter geslingerd en kwam in het midden van het T-kruispunt neer. Zijn toestand leek ernstig waarna een MUG-dienst, een ziekenwagen en de politie ter plaatse kwamen.

Open beenwonde

De jongeman liep door de aanrijding een open beenwonde op en kreeg ter plaatse de nodige pijnstilling toegediend. Daarna werd hij naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. De bestuurder van de Mercedes legde een negatieve ademtest af en kon na de vaststellingen door de politiezone Kouter terug beschikken. Op het kruispunt lagen enkele brokstukken en die werden opgeruimd. Ook de kapotte fiets werd weggehaald. (JH)

The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Vlaams Belang Hooglede trekt met dertien namen naar de kiezer

De nieuw opgerichte lokale afdeling van Vlaams Belang in Hooglede-Gits trekt met een (onvolledige) lijst van dertien namen naar de kiezer. “We hebben de ambitie om een positieve verandering teweeg te brengen voor de lokale gemeenschap”, aldus lijsttrekker Alexander Vandemaele.
The post Vlaams Belang Hooglede trekt met dertien namen naar de kiezer appeared first on KW.be.

Lees meer »