Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.

Aluvision neemt haar intrek in een gloednieuw hoofdkantoor op de site van Evolis van Intercommunale Leiedal langs de E17. De specialist in duurzame modulaire systemen, LED-tegels en totaaloplossingen voor beurzen en evenementen, werd vandaag officieel geopend in aanwezigheid van alle medewerkers, burgemeester Vincent Van Quickenborne en Wout Maddens (voorzitter Leiedal).

‘Imagineers’

Toen ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu bijna drie decennia geleden standenbouwbedrijf Creaplan oprichtten, hadden ze nooit gedacht dat dit ooit zou leiden tot een wereldspeler op de markt van beurzen en evenementen, met vestigingen in België en de VS. In 2003 ontwikkelden ze onder de naam Aluvision een eigen innovatief bouwsysteem. Dat werd later ook de naam van een nieuwe firma, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van modulaire systemen, LED-tegels en complete units voor beurzen en evenementen, zowel interieur als exterieur.

“We combineren kwaliteit met gebruiksgemak en herbruikbaarheid. We ontwikkelen modulaire systemen om standen of tijdelijke opstellingen snel, efficiënt en ecologisch te bouwen. Weg van het decorprincipe waarbij alles in hout werd gemaakt om vervolgens weg te gooien. We beschouwen onszelf als ‘imagineers’, een combinatie van verbeelding (‘imagine’) en ontwikkeling (‘engineers’)”, vertelt Ann.

Verhuis naar Evolis

Op de vorige site in Deinze kon Aluvision niet voldoende uitbreiden en dus moesten Ann en Dirk op zoek naar een nieuwe locatie. “Bij Evolis konden we heel wat van onze wensen en eisen aanvinken. Zo is er de zichtlocatie langs de E17, een belangrijke internationale verkeersader, en konden we er investeren in een nieuwbouwproject, dat ook in de toekomst nog verdere uitbreidingsmogelijkheden biedt.”

“Kortrijk is een uitgesproken groeistad met heel veel mooie plekjes, uitstekende hotelaccommodaties en een ambitieus plan op het vlak van economie en samenleving. De regio bruist van ondernemerschap. We zijn blij daarvan deel uit te maken.”

De inrichting van de kantoorruimtes duurt een jaar langer, maar Aluvision wou als team verhuizen en heeft daarom tijdelijk modulaire units ingericht: ‘The Hive’ © MD

De ambitie van Evolis was om een toonaangevend innovatief bedrijventerrein te ontwikkelen die de braindrain in onze regio tegengaat. “De naam verwijst naar evolutie, vooruitgang en de Leie (Lys), de levensader waarrond Kortrijk ontstaan is”, legt Wout Maddens uit. “Voor Evolis hanteren we strenge vestigingsnormen, met intussen 16 bedrijven op de 32 hectare bereikten we een prachtig resultaat. Aluvision voldeed ruimschoots aan onze selectiecriteria: innovatief, een toegevoegde waarde, creëert werkgelegenheid en heeft een internationale oriëntatie, zowel in omzet en export, als netwerk.”

Groen hoofdkantoor

Het nieuwe hoofdkantoor van Aluvision heeft een oppervlakte van ruim 36.000 m², een verdriedubbeling ten opzichte van de vroegere vestiging. “In alles wat we doen, denken we aan de impact op het milieu en de werkomstandigheden voor en de gezondheid van onze medewerkers. Bij het ontwerp van deze nieuwbouw was dat niet anders”, zegt Dirk Deleu.

“We kozen voor innovatieve en groene energietechnologieën, zoals geothermische boringen en zonnepanelen. Onze medewerkers komen terecht in ergonomisch ingerichte bureaus en productieruimtes en we blijven ook investeren om ons machinepark up-to-date te houden. Maar er is meer, want in het gebouw werden ook tal van ontspanningsmogelijkheden geïntegreerd, zoals het in-house restaurant, de fitnessruimte, een groen terras op het dak en zelfs een heuse bioscoop.”

Community hub

Tegen het najaar van 2025 moeten de future-proof burelen, experience room en polyvalente rooftop ruimte volledig af zijn én krijgt Kortrijk er een nieuwe ‘community hub’ bij. “Uiteraard willen we ook een meerwaarde zijn voor de stad. Dat zullen we doen door ook onze faciliteiten, eens het gebouw volledig klaar is, open te stellen als een ‘community hub’, waarvan ook andere bedrijven en organisaties gebruik kunnen maken.”

Alle werknemers hebben intussen de verhuis naar het nieuwe kantoor in Kortrijk gemaakt. “Vandaag zijn we volop op zoek naar nieuwe mensen die samen met ons willen meewerken aan de verdere uitbouw van dit mooie bedrijf.”

The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo Ieper: “Flagrante discriminatie”

Unizo Ieper organiseert op dinsdag 17 september een kopstukkendebat in het auditorium van het Auris Center. Philip Bolle (Vooruit), Nancy Six (Vlaams Belang) en Sam Vancayseele (Groen) zeggen echter dat ze niet zullen deelnemen omdat de kopstukken van alle drie de partijen van stadslijst Team Ieper worden uitgenodigd.
The post Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Riberolle en Demey proberen wel, maar geraken niet weg

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd

René Totaert (92) en Nicole D’Haluwin (86) werden op het stadhuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Nicole is geboren in Kortrijk op 15 november 1937.
The post René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongensscouts verwelkomen meer dan 30 nieuwe leden

Jongens vanaf het eerste leerjaar konden zich zaterdag 7 september uitleven op de startdag van de jongensscouts. “We verwelkomden meer dan 30 nieuwe leden”, zeggen Siemen Delbecque en Jasper Ver Eecke van de groepsleiding. Jasper neemt hierbij de plaats in van Emmanuel Manhaeve, Siemen is groepsleider sinds 2022. “Wie graag kampen bouwt, de wildste constructies
The post Jongensscouts verwelkomen

Lees meer »

Burgemeester Hoogstraten wil gezamenlijke politiepost met Nederland op E19 in Meer: “Drugscriminelen verplaatsen activiteiten naar België”

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil dat er op de E19 in Meer een politiepost komt met zowel Belgische als Nederlandse politie die er permanent aanwezig is. Dat moet drugsbendes afschrikken die hun activiteiten van Nederland naar de grensstreek lijken te verplaatsen, omdat er in Nederland harder tegen hen opgetreden wordt.

Lees meer »