Twee houthakkers met pijlen doodgeschoten door Amazonestam

Bij een clash met een geïsoleerde Amazonestam zijn volgens lokale activisten in Peru twee houthakkers omgekomen. Twee anderen zijn nog vermist.

 

Meer krantenkoppen in België

Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025

In 2025 starten een aantal riolerings- en wegenwerken in Beitem. De vernieuwing van de nutsleidingen in de Meensesteenweg en rioleringswerken in enkele zijstraten (Kerkhofstraat, Mgr. Catrystraat en Koolbrandersstraat) zullen tijdelijke verkeersmaatregelen met zich meebrengen.
The post Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deelauto op Marktplein in Ingelmunster

Sinds kort staat er een nieuwe deelauto op het Marktplein. Je kan reserveren via het platform Claus2you. Je gebruikt de deelauto wanneer je er één nodig hebt en dat zonder instapkosten. De ideale oplossing voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft. Het autodeelplatform van Claus Mobility is toegankelijk voor particulieren en bedrijven.
The post Deelauto op

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Ook morgen geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook morgen door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Een film als een jazzclub: ‘Soundtrack to a coup d’état’ verweeft politiek en muziek over de Congolese onafhankelijkheid

"Ik wil dingen opengooien", zegt regisseur Johan Grimonprez over zijn documentaire ‘Soundtrack to a coup d’état’. Die gaat over de woelige jaren net voor en na de onafhankelijkheid van Congo, de moord op Patrice Lumumba en de internationale context van die tijd. Grimonprez maakt een verbluffende vertelling met archiefbeelden en muziek, van Louis Armstrong tot Nina Simone en de beroemde

Lees meer »

Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege

KWS Houthulst A pakte zijn eerste overwinning in eerste provinciale. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Male werd het 2-0. Damon Dumoulin scoorde beide doelpunten en heeft zo momenteel alle doelpunten gescoord dit seizoen voor zijn club.
The post Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »