Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”

Steven Vansteenkiste (45) woont met zijn echtgenote Veerle Decloedt en kinderen Lyssa, Joren en Marlies in de Zeeweg in Roksem waar alles rond skeeleren draait. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur elektro-mechanica. Steven werkt als IT’er bij bouwmaterialen Etex in Kapellen-op-den-Bos. Hij is er hoofd van de software-afdeling. Hij groeide op in Zandvoorde en vond als kind al vlug de weg naar de skeelerpiste.

Ten huize Vansteenkiste-Decloedt draait alles rond skeeleren. Ook de kinderen zijn gebeten door de wieltjes en dat kregen ze met de genen mee. Alles gaat terug naar de mama van Steven, Annie Backers. “Mama heeft lange tijd gerolschaatst en was zelfs Belgisch kampioen. En mijn vader was destijds bestuurslid, zelfs secretaris, bij de Zwaantjes.”

“Zelf ben ik gaan rolschaatsen toen ik zes-zeven jaar was. Eerst recreatief en daarna aan wedstrijden deelgenomen. We wilden onze kinderen iets van sport laten doen en ook zij vonden hun plezier in het skeeleren”, vertelt Steven. Dochter Lyssa heeft al meerdere medailles mee naar huis gebracht en is nu geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Italië.

Top in Europa

Nu Steven Vansteenkiste – hij was al bestuurslid – voorzitter is van de skeelerclub uit Zandvoorde, zullen de gespreksonderwerpen bij het gezin nog meer beïnvloed worden door de wieltjes. Of hij getwijfeld heeft om deze verantwoordelijkheid op te nemen? “Marc heeft me gevraagd om hem op te volgen. Ik wilde het wel doen, maar heb er toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en de sport. Het is een eer om het werk van Marc verder te zetten en leuk om het vertrouwen te krijgen. Onze club behoort tot de top in Europa”, is Steven trots. (LIN)

The post Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lugubere vondst: twee lichamen aangetroffen naast maïsveld in Duitsland

In het Duitse Gronau, net over de grens bij het Nederlandse Enschede, zijn zondag twee lichamen gevonden die begraven lagen in een maïsveld. Het gaat om twee mannen. Ze werden ontdekt toen een hond die er werd uitgelaten een laars had opgegraven. Twee vrouwen die de hond uitlieten zagen vervolgens een lichaam en alarmeerden de politie.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

“Veelzeggend dat dit vorige maand al werd opgenomen”: onze royalty-expert analyseert video van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »