Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.

“We hebben er speciaal voor gezorgd dat je tijdens de fietstocht even halt kunt houden op bijzondere locaties die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn”, aldus schepen van cultuur Danny Bossuyt. “Zo kan er een bezoek gebracht worden aan een rosmolen, het vredesmuseum, de Vondeltoren, de kerk van Marialoop, het atelier van keramist Pyotr Morf en het kasteel Ter Borcht, waar men eveneens vanaf 18 uur kan genieten van een drankje in het restaurant La Rivée. Onderweg hebben we ook enkele infopunten voorzien die iets te vertellen hebben over de site waar men zich bevindt. Deze infopunten bevinden zich aan de kleine Bosterhoutmolen, op de Goethalsplaats, aan het standbeeld De Beer, in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ter Ruste, aan Le Combat, aan de Herentmolen en in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Stopplaatsen en infopunten staan vermeld op het routeplan dat je bij het vertrek aan het kasteel Ter Borcht gratis ontvangt.”

gratis drankje

“Wie aan vier van de zes stopplaatsen halt houdt, kan op de laatste stopplaats het borrelbriefje, dat bevestigd is aan het routeplan, inruilen voor een drankje aangeboden door het lokaal bestuur. De route die 15 km lang is, kan men makkelijk volgens de voorgestelde richting volgen, deze is bewegwijzerd. Je kan op de route ook perfect inpikken waar dit voor jou het beste uitkomt. De deelname is volledig gratis. Men kan vertrekken tussen 14 en 17 uur vanuit het kasteel Ter Borcht, Baronielaan 27 in Meulebeke. (LB)

Meer info: [email protected] en 051 48 70 57.

The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »

Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent

Marvin Odent heeft zijn eerste Paralympische Spelen achter de rug. Zijn dorp Hollebeke leefde hard mee en ging voor de wegrit met een bus naar Clichy-sous-Bois. Bij zijn thuiskomst stond een delegatie dorpsbewoners hun lokale wielerheld op te wachten.
The post Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Met die ene zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »