Spike verblijft al 8 maanden in het asiel: “We begrijpen het niet. Hij is zo flink”

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Dierenasiel Regio Roeselare. Zij zoeken een thuis voor Spike, een kruising van een bulterriër en een stafford.

“Spike is 10 jaar en is enerzijds een rustige, maar anderzijds ook een actieve hond”, vertelt Marie Sierens, dierenverzorgster bij Dierenasiel Regio Roeselare. “Voor zijn leeftijd is hij nog heel fit en dynamisch. Zo houdt hij van grote wandelingen, maar wij proberen die wel te beperken tot zo’n 30 minuten. Verder houdt Spike enorm van botjes en speeltjes, vooral een voetbal. Hij is een echte voetballer, maar toch zal een bal er vrij snel aan geloven. Daarnaast snuffelt hij heel graag rond in de weide en houdt hij van een badje.”

Alleen maar lovende woorden dus over Spike. Marie begrijpt daarom nog altijd niet waarom hij nog steeds in het asiel verblijft. “Niet dat we hem weg willen, hoor. Integendeel. Maar Spike is zo flink en verdient een goed baasje. Aan hem ligt het dus zeker niet, al speelt zijn leeftijd wellicht in zijn nadeel. Het ideale baasje? Die persoon moet zeker geen hele dag thuis zijn. Spike kan met zichzelf bezig zijn. Het is wel belangrijk dat zijn nieuwe baasje geen andere huisdieren heeft. Spike kan namelijk jaloers uit de hoek komen. Zo zijn katten hoe dan ook uit den boze”, besluit Marie.

Interesse? Stuur dan een mail naar [email protected].

The post Spike verblijft al 8 maanden in het asiel: “We begrijpen het niet. Hij is zo flink” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

Vernieuwde sporthal ter Groene Poorte plechtig geopend

Onlangs werd de sporthal van Ter Groene Poorte, die tijdens de zomervakantie grondig gerenoveerd werd, plechtig geopend door schepen van Sport Franky Demon. De renovatie omvatte onder andere de plaatsing van een nieuwe sportvloer van meer dan 2.000 vierkante meter. Ook in de verbetering van de akoestiek werd geïnvesteerd. Hiervoor kon de school rekenen op
The post Vernieuwde sporthal

Lees meer »

Hardrijder passeert verkeersbord dat op zijn kop hangt aan 86 kilometer per uur: “Hij kan niet gestraft worden voor bebouwde kom”

Voor welke snelheid wordt een 51-jarige hardrijder uit Zedelgem gestraft nadat hij in februari aan 86 kilometer per uur geflitst werd in de bebouwde kom van Pervijze. Dat bord hing op zijn kop door het boerenprotest. “Maar dan nog was het duidelijk genoeg dat het bebouwde kom was”, oordeelt het parket. En dus riskeert M.E. een zwaardere boete en rijverbod.

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Israël schiet 5 Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

“Met die ene zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »