Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.

De eerste ploeg van Soncotra speelt dit jaar in nationale. “Na het jammerlijke verlies in de bekerfinale kwam er nog een mooi einde aan het seizoen”, vertelt voorzitter Patrick Schatteman (58). “We konden via de selectierondes promoveren naar derde nationale. Dat wordt een grote verandering, maar we kijken er zeker naar uit. Jan Nagels blijft op post als trainer. Met Yara Dolphen is er een nieuwe setter. Lola Verdonck (libero) en Lenka Busschaert (hoekspeelster) komen er ook bij. Victoria Makarenko schuift door van de tweede ploeg. De doelstelling is het behoud verzekeren, dat wordt al een flinke uitdaging.”

De B-ploeg promoveerde ook. “Zij werden tweede en komen nu in Promo 2 uit. Daar zijn Natalia Makarenko en Isabelle Lamaire de trainsters. De derde ploeg zal in Promo 4 aantreden, onder leiding van Jurgen D’Alleine. Intussen maakten we achter de schermen werk van nieuw leven in de sportieve cel. Mensen met volleybalkennis, onder wie de trainers van de seniorploegen, zitten nu in dit comité. Het is belangrijk dat we specifieke trainingen kunnen aanbieden op volleybaltechnisch vlak en ervoor zorgen dat er de juiste doorstroming is.”

De voorbereiding is volop bezig en in het weekend van 14 en 15 september begint de competitie. De A-ploeg ontvangt op zaterdag 14 september Kerdavo Avelgem A. De B-ploeg is nog vrij en de C-ploeg krijgt op zondag 15 september om 11 uur Bidavo Bissegem D over de vloer. “We organiseerden een stage voor U13, U15 en nationale 3-ploegen. We zetten ons dit seizoen ook weer in voor ons initiatief Unified. Op regelmatige basis komen er mensen van De Lovie netbalwedstrijden spelen. Deze inclusiviteit vinden wij heel belangrijk en met De Lovie is er een uitstekende samenwerking. Bij de allerkleinsten zien we opnieuw een flinke instroom. De voorbije jaren hebben we een goeie reputatie opgebouwd en de mond-aan-mondreclame doet duidelijk zijn werk”, besluit de voorzitter. (API)

The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong

Nelis Himpe uit Lichtervelde en Yakari Pyckavet uit Hooglede zijn de nieuwe Belgische kampioenen beerpong. Onder de teamnaam ‘On met la Patate!’ wisten ze na een finale vol spanning aan het langste eind te trekken tegen Gilles Brouckaert en Senne Vandecaveye.
The post Nelis en Yakari zijn Belgisch kampioen beerpong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »