Proces tegen Sven Pichal zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal zal niet plaatsvinden achter gesloten deuren. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag beslist. De advocaten van Pichal, die terechtstaat voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik, hadden een proces achter gesloten deuren gevraagd door de grote media-aandacht. De verdediging vraagt ook dat Pichal opnieuw wordt onderzocht door deskundigen, omdat het verslag van een jaar geleden intussen gedateerd zou zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op strand van Oostende: “Belemmert werking van strand als zeewering”

In augustus keurde het Oostendse schepencollege de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub op het strand van Oostende. Alleen lijkt Natuurpunt nu in opstand te komen tegen de bouw van een surfclub op het strand. De natuurbehoudsvereniging heeft nu bezwaar aangetekend bij de gouverneur.
The post Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan het bewegen krijgen”

Het lijkt wel De Container Cup, maar dan in open lucht. Op sportdomein Krekel-Zuid prijkt voortaan een ‘sportcontrainer’. Die maakt laagdrempelig sporten in de buitenlucht mogelijk en is geschikt voor obstacle runs, Ninja Warrior of een bootcamp. Het schepencollege gaf maandag al eens het goede voorbeeld.
The post Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan

Lees meer »

“De uitstap van de week werd plots naar de supermarkt gaan”: Dean getuigt over mentale impact van lockdown

Een op de vijf jongeren kampt met matige tot ernstige mentale problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Voor Dean Meert begon het toen COVID-19 uitbrak. Hij was 21 jaar en studeerde bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent. Net als veel andere jongeren ervoer hij heel wat eenzaamheid toen de lockdown werd ingelast op 17 maart 2020. “Dat wil

Lees meer »

Orlando Bloom verloor 23 kilo voor nieuwe thriller ‘The Cut’: “Ik dacht letterlijk dat ik zou sterven”

Orlando Bloom viel zo’n 23 kilo af voor zijn nieuwe film ‘The Cut’. Dat vertelde de 47-jarige acteur in gesprek met ‘Variety’ en ‘People’. Bloom werd niet alleen fysiek, maar ook “mentaal uitgedaagd” tijdens het afvallen voor de nieuwe prent, waarin hij een bokser speelt die moet afvallen om terug te keren naar de ring voor een laatste kans op

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »