Okra Sint-Eloois-Winkel viert 70ste verjaardag: “Laten dit niet onopgemerkt voorbij gaan”

Okra Sint-Eloois-Winkel bestaat zeventig jaar. Die verjaardag wordt in september uitgebreid gevierd met verschillende activiteiten.

Op 14 oktober 1954 werd in de schoot van de Christelijke Mutualiteiten de ‘Kristelijke Bond voor Gepensioneerden (KBG) boven de doopvont gehouden. Eind 1955 telde de vereniging 55 leden, enkele jaren later was dat aantal al opgelopen tot 179. Inmiddels is de KBG uitgegroeid tot Okra. De vereniging in Sint-Eloois-Winkel telt momenteel 261 leden. “Inmiddels bestaan we dus 70 jaar. Deze platina verjaardag willen we met het bestuur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. September wordt een Okra-feestmaand”, aldus bestuurslid Antoon Dupont.

Die feestmaand start op zaterdag 7 september met een groot evenement in de namiddag in de L!NK. “Alle 55-plussers uit de gemeente zijn meer dan welkom. We brengen er onze verschillende activiteiten in beeld met een tentoonstelling.”

Als een rode draad bij die tentoonstelling zijn er tekeningen van Nesten die verwijzen naar de liedjes van de Winkelse volkskunstenaar Honoré Lagae. Het werk van Lagae diende vele jaren als inspiratiebron voor de ontspanningsnamiddagen van Okra.

Jaarfeest

Geïnteresseerden kunnen ook deelnemen aan activiteiten zoals kaarten en rummikub. De turners van Okra brengen op geregelde tijdstippen een optreden. Iedere bezoeker wordt ontvangen met een gratis kopje koffie en een gebakje. Van 14 tot 16 uur komt een buurtwerker digihulp uit de gemeente langs om senioren uitleg te geven hoe ze kunnen werken met een smartphone.

Een tweede deel van de viering van 70 jaar Okra vindt plaats op zaterdag 21 september. Tijdens een jaarmis in de Sint-Eligiuskerk schenkt Okra extra aandacht aan de overleden leden. De feestmaand wordt op maandag 30 september afgesloten met het jaarfeest voor alle leden. Zij krijgen niet enkel een lekkere maaltijd geserveerd, maar ook een portie zang en humor staat er op het menu. Tijdens het feest worden de kaart- en rummikubkampioenen gehuldigd.

The post Okra Sint-Eloois-Winkel viert 70ste verjaardag: “Laten dit niet onopgemerkt voorbij gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Volgeling’ van pervert die vrouw verdoofde en liet verkrachten misbruikte ook eigen partner: “Ik ben opgevoed door varkens”

Jean-Pierre M. (63) is de enige van de vijftig medeverdachten op het Franse verkrachtingsproces tegen Dominique Pélicot die niet vervolgd wordt voor de verkrachting van Gisèle Pélicot. Hij moet zich wel verantwoorden voor de verkrachting van zijn eigen vrouw, in het gezelschap van Pélicot. Het was Pélicot die hem het verdovingsproduct leverde. “Ik ben opgevoed door varkens”, probeerde M. zijn

Lees meer »

Politie waarschuwt voor verkeershinder tijdens EK wielrennen in Hasselt en Heusden-Zolder: “Navigeer met Google Maps of Waze, die houden rekening met omleidingen”

De lokale politie van Heusden-Zolder en Hasselt waarschuwen voor ernstige verkeershinder tijdens het EK wielrennen dat morgen van start gaat. Woensdag en donderdag worden de tijdritten in Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven gereden. Van vrijdag tot zondag worden de verschillende wegritten afgewerkt, dan passeren de renners ook in Haspengouw. De politie raadt automobilisten aan om tijdens het EK te navigeren met

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »

Drukke tv-najaar van Gert Verhulst start midden in verbouwstress: “Tegen dat dat voorbij is zijn we 2 jaar verder, vrees ik”

Na een korte vakantie is Gert Verhulst (56) volgende week opnieuw alomtegenwoordig op uw tv-scherm. Eerst als talkshowhost in ‘De tafel van Gert’, later op de avond als keukenprins in ‘Komen eten’. Vooral dat laatste programma bezorgde hem stress. “Nooit meer”, vertelt Gert vanuit Saint-Tropez. In dit gesprek met HLN blikt hij ook voor het eerst terug op zijn bewogen

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »