NMBS schroeft ambitieuze plannen terug en wil uitbreiding treinaanbod uitstellen

De NMBS wil de tweede fase van haar vervoersplan uitstellen bij gebrek aan treinbestuurders en treinbegeleiders. Dat blijkt uit een interne nota van de NMBS die onze redactie heeft kunnen inkijken en morgen wordt besproken op de raad van bestuur van de NMBS. Hoe lang dat uitstel moet duren, is niet duidelijk. In elk geval betekent een uitstel dat de spoorwegmaatschappij haar ambitieuze toekomstplannen terugschroeft die ze minder dan een jaar geleden zelf had aangekondigd en die in lijn liggen met de doelstellingen in het beheerscontract met de federale overheid. 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire bezoekt luxebordeel in ‘Axel in Amerika’: “Voor een basisbehandeling betaal je al bijna 1.000 euro”

“Toen ik in coma lag, probeerden fotografen binnen te dringen door te doen alsof ze mijn broer waren.” In de tweede aflevering van het Play4-programma ‘Axel in Amerika’ gaat Axel Daeseleire (55) op stap met een paparazzo in Hollywood, maar vier jaar geleden werd hij zelf achtervolgd door de pers. Daarnaast vertelt hij ook openhartig over zijn bezoek aan een

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht

Woonzorgcentra Zilvervogel Woumen en Zilvervogel Reninge organiseren naar aanleiding van de Week van de Dementie verschillende activiteiten om dementie onder de aandacht te brengen.
The post WZC Zilvervogel brengt dementie onder de aandacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen”

Het nieuwe schooljaar bracht bij buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem meteen een nieuwigheid mee. De kinderen kunnen er nu ook huiswerkbegeleiding krijgen en deelnemen aan knutselworkshops. “De vraag naar deze extra ondersteuning leefde bij de ouders”, zeggen coördinator Wim Depelchin en schepen Ann Bentein (Open VLD).
The post Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen” appeared

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Onze correspondent volgde debat tussen Harris en Trump in Brooklyn: “Ik had gehoopt dat hij zich vaker in de voet zou schieten”

Op dinsdagavond ontmoetten ex-president Donald Trump en huidig vicepresident Kamala Harris elkaar voor het eerst tijdens hun langverwachte debat in Philadelphia. Wij trokken naar Café Erzulie, een Haïtiaans café in Bedford-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn van groot historisch belang voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New York. Daar had de NAACP, een van de oudste burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten, een

Lees meer »

Gratis tentoonstelling over Metaalbouw Vuylsteke in OC Vondel

Als ondersteuning van het boek van Frank Develtere ‘Metaalbouw Vuylsteke, een verhaal over durvers en doeners’, zorgen de heemkring Mulenbeca en het Davidsfonds Meulebeke voor een boeiende tentoonstelling over de firma die in de Berengemeente ooit werk verschafte aan meer dan 300 werknemers. Deze tentoonstelling vindt plaats in hal 1 van firma Vuylsteke in de
The post Gratis tentoonstelling

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »